Rupjmaizes torte

22:23

Šo svētdien mūsu ģimenē bija dubultsvētki- vārda diena manam vīram un Māmiņu diena. Un kā parasti, svētki nevarēja paiet bez kāda kāruma :) Šoreiz izvēlējos rupjmaizes tortes recepti, ko izlasīju pēdējā "Ievas virtuves" numurā. Un jāsaka, ka nekļūdījos. Šī torte noteikti garšos rupjmaizes desertu cienītājiem, jo rupjmaizes biskvīts, skābens brūkleņu ievārījums un salds putukrējums ir lieliska kombinācija.



Vajadzēs:

4 ēd.k. kaltētas un sarīvētas rupjmaizes (es nopirku Lāču rīvmaizi, veiksmīgs risinājums)
4 ēd.k. cukurs
4 olas
1/2 tējk. kanēlis
brūkleņu ievārījums
400 g putukrējums (ar cukuru, protams, pēc savas garšas)


Pagatavošana:


Olu baltumus saputo stingrās putās.


Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un kanēli, tad pievieno rīvmaizi.


Sajauc kopā dzeltenumus ar baltumiem, baltumus pievienojot pa daļām, pirms tam labi iemaisot iepriekšējo devu. Biskvītu cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes.


Biskvītu sagriež divās daļās. Uz katras biskvīta kārtas uzsmērē brūkleņu ievārījumu, tam virsū putukrējumu. Putojot saldo krējumu, pievieno saldā krējuma stabilizatoru (ražo RUF, piemēram). Tad putukrējums nezaudēs savu formu un torte labi turēsies.


Apsmērē torti ar putukrējumu un izrotā ar brūklenēm no ievārījuma. Ļauj ievilkties un cienā savus mīļos! Labu apetīti!

Avots: Ievas virtuve

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri