Bezglutēna rabarberu kūka ar biezpienu

00:35

Jau ceturto mēnesi mana dzīve paiet bez glutēna. Neēdu maizi, daudzas putras, kūkas un deserti paslīd man garām. Es neilgojos pēc alus, bet man pietrūkst kvasa. Izklausās skumīgi, bet īstenībā viss nav tik traģiski un šo piespiedu situāciju uztveru kā iespēju sakārtot savus ēšanas pieradumus un, ja paveiksies, samazināt svaru. Tā ir mana mantra, ko atkārtoju sev, skatoties uz rabarberu kūkām un platsmaizēm, par kurām vienmēr esmu fanojusi. Bet nu tehnoloģijas nestāv uz vietas un veikalos ir pieejami bezglutēna milti (kuru sastāvu labāk nelasīt) un dažreiz var sevi palutināt ar kādu kūku. Piemēram, rabarberu kūku ar biezpienu, šokolādi un riekstiem.



Vajadzēs:

3 olas
50 g sviesta
70 g tumšās šokolādes
100 g riekstu (izmantoju valriekstus)
50 g brūnā cukura
100 g bezglutēna miltu (var aizvietot ar pilngraudu vai parastiem augstākā labuma miltiem)
200 g vājpiena biezpiena
200 g skābā krējuma
3 ēd.k. brūnā cukura (var arī vairāk, ja garšo saldāks pildījums)
rabarberi


Pagatavošana:

Mīklas pagatavošanai izmantoju blenderi. Iepriekš tajā sasmalcināju riekstus un šokolādi, tad pievienoju sviestu, 1 olas dzeltenumu, cukuru un miltus. Rezultātā sanāk drupačas kā siera kūkas pamatnei. Formu iepilda ar mīklu, uztaisa maliņas. Es iztiku bez maliņām.


Rabarberus plāni sagriež, uzliek mīklai virsū un pamatni liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cepties 200 grādos 20 minūtes.


Biezpiena pildījumam blenderī vai ar mikseri (vai vienkārši ar dakšu) sajauc biezpienu, skābo krējumu, cukuru, 2 olas un atlikušu olas baltumu. Biezpiena pildījumu liek uz rabarberiem un cep vēl 15 minūtes. Gatavu kūku atdzesē. Kūkas pamatne ir trausla, kraukšķīga un ļoti garšīga. Ideāli būtu pasniegt kūku ar saldējumu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri