Siltie kabaču salāti

22:38

Lai pagatavotu šos salātus, agri no rīta, vēl pa rasu, noplūc savā dārzā jaunu kabaci. Atnes no siltumnīcas pāris tomātus. No garšaugu podiņa nogriez baziliku. Gatavo salātus ar mīlestību, gatavošanas laikā ieteicams uzdziedāt arī kādu tautasdziesmu. Citādi nesanāks. Nekādā gadījumā nesanāks.



Šis bija mans ekspromts kādā vakarā, kad stāvēju pie pilna ledusskapja, bet galvā bija pilnīgs tukšums un nevarēju izdomāt, ko pagatavot vakariņās. Un atklāsme atnāca. Ātri, viegli un ļoti ģaršīgi salāti tapa 10 minūšu laikā. Pati ēdu ar rīsu krekeriem, bet vīrs ar ātri apceptiem cūkgaļas filejas gabaliņiem. Noteikti gatavošu vēl.

Jaunu kabaci sagriež plānās šķēlēs un viegli apcep nelielā eļļas daudzumā. Viegli- tas nozīmē ātri un apmaisot, kabači nav jācep tumši brūni. Pārliec siltus kabačus šķīvī, pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu un sakapātu bazilika saujiņu. Īsti pirms pasniegšanas pievieno plānās ripiņās sagrieztus 2 nelielus tomātus, ēdamkaroti olīveļļas un šķipsniņu sāls. Tomāti kombinācijā ar sāli ātri atsulojas, tāpēc pievienojam tos pēdējā brīdī. Paliek tikai novēlēt labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri