Šokolādes-cukīni kekss

16:08

Smaržīgie pipari un kanēlis padara šo kēksu pikantu.
Cukīni padara šo kēksu maigu un nedaudz slāpju.
Kakao un tumšā šokolāde padara šo kēksu ļoti šokolādīgu.
Lieliska kombinācija.



Vajadzēs (sastāvdaļas ir mērītas tasēs, 1 tase ir 250 ml):


1 1/2 tases rīvēto cukīni (apmēram 400 g)
1 tase milti (apmēram 190 g)
1/2 tase kakao pulveris (apmēram 60 g)
1 tējk. soda
1/4 tējk. cepampulveris
1/4 tējk. sāls
1/2 tējk. kanēlis
1/4 tējk. maltie smaržīgie pipari (man bija 6 graudiņi)
100 g sviests
1/2 tase baltais cukurs
1/2 tase brūnais cukurs
2 lielas olas
1 tējk. vaniļas cukurs
125 g šokolāde (man bija ar 70% kakao saturu)
pūdercukurs


Pagatavošana:
 

Vienā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, sodu, cepampulveri, kanēli, sāli un smaržīgos piparus (nebaidies no tiem, tie padarīs kēksu pikantāku).
 


Sarīvē cukīni.


Otrā bļodā sajauc abus cukurus, olas, vaniļas cukuru un izkausētu sviestu. Kult vajag apmēram 2 minūtes.


Savieno sakultās olas ar cukīni. Šajā brīdi masa kļūs šķidrāka, jo cukīni sāks atsuloties.



Sajauc kopā sauso maisījumu ar šķidro. Nevajag ilgi maisīt, sastāvdaļas vajag tikai sajaukt kopā. Tad pievieno sadrupināto šokolādi.


Mīklu iepildi kēksa formā, kurā ir ieklāts cepampapīrs. Cep kēksu apmēram stundu 180 grādos. Pirms izņemt no cepeškrāsns, ar sērkociņu pārbaudi vai mīkla jau ir gatava. Pirms pasniegšanas kēksu atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru. Labu apetīti!

Receptes aizgūta no Joyofbaking.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri