Ziemassvētku cepumu maratons: knipferli

22:32

Neticas, bet jau šo svētdien ir pirmā Advente un iesākas Ziemassvētku sagaidīšanas laiks. Latvijā mums Ziemassvētki un piparkūkas ir sinonīmi. Dažādas receptes- gaišas un tumšas, vairāk un mazāk piparotas, bet tās ir un paliek piparkūkas. Mūsu ģimenē piparkūkām ir svarīga vieta, bet vēl mūsu ģimenē ir tradīcija cept dažādus Ziemassvētku cepumus, ko aizguvām no Vācijas (kā arī Šveices un Austrijas). Jau kādu laiciņu pirms vēl sākas decembris, es šķirstu dažādus žurnālus un izvēlos, ko cepšu šogad. Un Adventei sākoties, sākas arī Ziemassvētku cepumu maratons. Turpmāko mēnesi publicēšu dažādas cepumu receptes, tāpēc iesaku iepirkt sviestu, cukuru un miltus vairumā. Sāksim ar knipferli jeb huzāru cepumiem. Ready steady go!




Vajadzēs:

150 g milti (~ 4 ēd.k.)
40 g malti lazdu rieksti (es tos apgrauzdēju un sasmalcinu piestā)
50 g cukurs (~ 2 ēd.k.)
vaniļas cukurs
100 g mīksts sviests
1 olas dzeltenums
biezs ievārījums (es izmantoju dzērveņu)
pūdercukurs


Pagatavošana:


Sajauc visas sastāvdaļas (izņemot ievārījumu un pūdercukuru) un gatavu mīklu ievieto ledusskapī uz kādu stundu.


No atdzesētas mīklas izveido bumbiņas, kurās ar koka karotes galu iespiež iedobīti (te labi var palīdzēt arī mazu bērnu pirkstiņi).Cepumus cep 160 grādos 20-25 minūtes


Ievārījumu uzsildi (ātri to var izdarīt mikroviļņu krāsnī) un ar tējkaroti iepildi to gatavu cepumu iedobītēs. Kad ievārījums atdzisīs, cepumus apber ar pūdercukuru. Gatavs!

Avots: www.kleo.ru

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri