Liellopa gaļas sautējums ar sarkanvīnu

17:10

Šī ir tāda pamatrecepte, ko var papildināt ar dažādām sastāvdaļām vai liellopa vietā izmantot citu gaļu, piemēram, jēru. Pirmajā reizē šādu sautējumu gatavoju pēc klasiskas Džūlijas Čaildas Beef Bourguignon receptes. Pagatavoju un sapratu, ka līdzīgu sautējumu var gatavot daudz ātrāk, vienkāršāk, vieglāk un ar daudz mazāku tauku daudzumu. Nākošajās reizēs pieļāvu jau dažādas atkāpes un nu nonācu pie šādas vienkāršas receptes ar vienmēr veiksmīgu rezultātu.



Vajadzēs:

1 kg liellopa mīkstums (šķiņķis, piemēram)
2 sīpoli
2 burkāni
2 seleriju kāti
1 pētersīļu sākne
3 ķiploku daiviņas
500 ml sauss sarkanvīns
200 ml liellopa buljons
sāls
pipari
rozmarīns
timiāns


Pagatavošana:

Liellopa gaļu sagriez nelielos kubiciņos un apcep uz lielas uguns eļļā. Te ir viens moments: ja Tev garšo biezas, miltainas mērces, tad pirms apcepšanas apviļā gaļu nedaudz miltos. Pirmkārt, no miltiem gaļai veidosies tāda garoziņa, kas neļaus iztecēt gaļas sulai laukā. Otrkārt, vēlāk mērce būs biezāka. Man tās miltainas mērces ne īpaši garšo, tāpēc gaļu apcepu tāpat. Un vēl, labāk apcept gaļu vairākos piegājienos, lai nav pārāk daudz, citādi tā sāks atsuloties.


Dārzeņus sagriez nelielos gabaliņos un viegli apcep tajā pašā katlā. Pievieno dārzeņiem gaļu, sakapātus garšaugus, sāli, piparus, vīnu un buljonu lai gaļa būtu nosegta. Liec katlam vāku virsū (ja vāku nevar ievietot cepeškrāsnī, tad paņem foliju) un liec cepeškrāsnī 180 grādos uz 2-3 stundām. Sautē gaļu līdz tā kļūs mīksta un viegli sadalīsies. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri