Sautētie sarkanie kāposti ar upeņu zapti

23:24

Vāciešiem tāpat kā latviešiem garšo kāposti: svaigi un skābēti, zupās un sautējumos (Eintopf), kā arī šķovētie kāposti. Un jāsaka, kāpostu veidi viņiem ir vairāk nekā mums, viņi neģībst veikalos ieraugot romanesco šķirnes kāpostus un briseles kāpostus ēd tik pat bieži cik mēs kartupeļus. OK, varbūt ar pēdējo apgalvojumu es pārspīlēju, bet briseles kāpostu receptes viņiem nudien ir daudz un daudzveidīgas. Savukārt šie sautētie sarkanie kāposti ir nacionālā ēdiena godā. Tos pasniedz pie pīles, liellopa ēdieniem, ceptas cūkgaļas, ar klimpām vai mājās gatavoto pastu (Spätzle). Šo recepti izlasīju pēdējā "Essen und trinken für jeden Tag" numurā un nospriedu, ka šie kāposti ideāli saskanēs ar cūkas krūtiņu pēc Eisbein motīviem. Saskaņoja. Ideāli.




Vajadzēs:

2 sīpoli
1 sarkanais kāposts (~ 1 kg)
1/2 ēd.k. cukurs
100 ml sarkanvīns
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
4 ēd.k. ūdens
2 lauru lapas
4 krustnagliņas
sāls
svaigi malti pipari
eļļa
2 ēd.k. upeņu zapte

Pagatavošana:
Sīpolus sagriež 1/4-ripinās un apcep eļļā, pievieno sagrieztus kāpostus, cukuru un 4-5 minūtes viegli apcep. Pievieno garšvielas, sarkanvīnu, etiķi un ūdeni un sautē kāpostus 1 stundu uz nelielas uguns. Ja šķidrums iztvaikosies, var pieliet vēl nedaudz vīna. Neaizmirsti laiku pa laikam apmaisīt! Kad kāposti būs gatavi, pievieno upeņu zapti (vai jāņogu želeju) pēc garšas un pēc garšas sāli un piparus. Viss!

Es pasniedzu kāpostus ar cūkgaļas krūtiņu un vārītiem kartupeļiem. Ideāli piestāvētu arī sarkanvīnā sautētā liellopa gaļa vai liellopa veltnīši. Labu apetīti!

Avots: Essen und trinken für jeden Tag

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri