Kapreze ar kaltētiem tomātiem

22:27

Caprese ir klasiskie itāļu salāti, ko visi pazīst zem nosaukuma "tomāti ar mocarellu un baziliku". Vasarā, kad tomāti ir saldi un garšīgi un neko smagu negribas, tā ir lieliska uzkoda. Taču tagad tomāti tikai izskatās pēc tomātiem un sniedz mums tikai balastvielas, bet ne baudu.

Šajā receptē tomāti tiek kaltēti cepeškrāsnī, pievienojot garšvielas, bet mocarellas vietā es izmantoju Latgales sieru (svaigais siers, līdzīgs pēc garšas Jāņu sieram, bez garšvielām)- mūsu pašmāju mocarellu.




Iepriekšējā vakarā

Kaltējam tomātus. Paņem 6-7 vidējā lieluma tomātus, sagriez tos 4 daļās un izņem sēklas. Saliec tomātus uz pannas un pārkaisi ar 1 smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, 1/2 tējk. sāls, 1/2 tējk. cukura un 1/2 tējk. svaigi malto piparu. Pārlej tomātus ar 2 ēd.k. balzāmetiķa un olīveļļu. Liec tomātus cepeškrāsnī 135 grādos uz 2 stundām.


Pirms pasniegšanas:

Sieru sagriez šķēlēs. Izkārto uz šķīvja kaltētos tomātus ar sieru, pārkaisi ar sagrieztām bazilika lapiņām un pārlej ar mērci, ko pagatavo no balzāmetiķa un olīveļļas. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri