Garneļu "risoto" ar ananāsiem un kokosriekstu pienu

22:21

Mūsu darba ēdnīca nav nekāda īpaša. Kā jau daudzviet, tur var dabūt kotletes, gulašu, vārītus kartupeļus un salātus. Kā jau daudzviet, tur var "nobaudīt" apceptus vakardienas kartupeļus, vairākas dienas pēc kārtas satikt savas paziņas- ceptu saidas fileju vai vistas filejas ruletītes, vai arī piedzīvot atkaltikšanos ar vakardienas dārzeņu salātiem. Taču arī mūsu ēdnīcā notiek patīkami pārsteigumi. Tā pagājušonedēļ mums pagatavoja austrumu risoto ar persikiem un vistas fileju- garšīgi un iedvesmojoši. Tas uzveda mani uz domas pagatavot ko līdzīgu- "risoto" ar garnelēm, ananāsiem (kā reiz R**I veikalā notiek akcija) un kokosriekstu pienu. Rezultātā sanāca ēdiens, kas pēc pagatavošanas tehnikas ir īsts itālis, bet dvēsele tam ir Taizemes, jo čili piparu un kinzas garnējums bija nepārprotams.



Vajadzēs:

1 tase risoto rīsi (arborio vai apaļgraudu sliktākajā gadījumā)
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
2 cm liels ingvera sāknes gabals
200 ml kokosriekstu piens
karsts ūdens
1 tējk. karijs
sāls
olīveļļa
300 g ananāsi, sagriezti nelielos gabaliņos
500 g neattīrītās garneles (iepriekš jāattīra)
kinza (koriandra zaļumi)
čili pipars


Pagatavošana:

Šis risoto neskatoties uz neparastām sastāvdaļām tiek gatavots tāpat kā visi viņa sugas brāļi, t.i. apcep sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno rīsus, apcep, pielej nelielās porcijās vīnu/buljonu/ūdeni, visu laiku maisot, izpalika tikai siers pašās beigās.

Tātad, smalki sagriež sīpolu, ingveru un ķiplokus un apcep tos olīveļļā līdz tie kļūs caurspīdīgi, pievieno rīsus un pāris minūtes apcep kopā, pārkaisi ar kariju. Šoreiz šķidrums būs tikai kokosriekstu piens un ūdens un sāksim ar pienu. Pielej to rīsiem un uzgaidi līdz tas iesūksies, tad sāc nelielās porcijās pievienot ūdeni. Pēc katras porcijas rīsus samaisi. Kad rīsi būs pusgatavi, pieliec nelielos gabaliņos sagrieztus ananāsus, sāli un turpini gatavot.

Gatavs risoto ir pusšķidrs, samtains, rīsi ir al dente, t.i. iekšpusē nedaudz cieti un jāatceras, ka risoto turpina gatavoties arī pēc tam, kad uguns tiks izslēgts. Tāpēc kad izslēgsi uguni tam jābūt nedaudz šķidrākam nekā vajag un līdz tas nokļūs uz galda, tam būs pareiza konsistence.

Kad risoto būs gatavs, iemaisi tajā attīrītas garneles. Garneles vajag tikai atlaidināt un attīrīt, nevāri tās un negatavo kopā ar rīsiem, citādi tās kļūs sīkstas un nebaudāmas. Pasniedz risoto ar smalki sagrieztu čili piparu un kinzu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri