Rabarberu sorbets

22:04

Vai Tev garšo saldējums "Vēsma"? Vai varbūt "Aprikožu Pols"? Ja garšo, tad šī recepte ir domāta tieši Tev! Kas ir rabarberi- visiem zināms. Kas ir sorbets- tā nu aptuveni. Sorbets ir saldējuma radinieks, sasaldēta sula vai kāds cits saldināts dzēriens. Mūsu zemē tas nav īpaši populārs, mums vairāk tīk krējuma saldējums, ar šokolādi, riekstiņiem un vēl kādu ievārījumu pa virsu. Taču siltajā laikā, rūpējoties par figūru, sorbets ir ideāla izvēle.



Tā kā tagad ir sācies rabarberu laiks , nolēmu pagatavot tieši rabarberu sorbetu. 500 g rabarberu sagriezu palielos gabalos, pievienoju 100 ml ābolu sulas (ideāli būtu baltvīns), 5 ēdamkarotes ievārījuma cukuru, 2 gabaliņus ingvera vienlatnieka izmērā un 1 krustnagliņu. Visu uzvārīju līdz rabarberi kļuva mīksti un atstāju atdzesēties. Attiecībā uz cukuru un tā daudzumu ir viena piebilde: es izvēlējos ievārījuma cukuru, jo tas satur pektīnu un rabarberu masa no tā ir biezāka, bet sorbets krēmīgāks. Cukura daudzumu katrs regulē pēc savas garšas.

Kad masa atdzisīs, izņem krustnagliņu, citādi sanāks pārāk pikanti, un rabarberu masu sablenderē. Pārlej to aukstumizturīgā trauka un ieliec saldētavā. Lai ūdens nekristalizējas un rabarberi nesasalst vienā ledus klucī, ik pēc minūtēm 20-30 masa ir jāsakuļ. To var darīt ar putošanas slotiņu vai parastu dakšu. Pēc 4-5 stundām sorbets ir gatavs pasniegšanai.

Ingvers un krustnagliņa padara sorbetu pikantu, nedaudz asu. Ja paredzēts, ka to ēdīs bērni, labāk šīs sastāvdaļas izlaist. Bet ja Tev no pagājušā gada vēl ir saglabājusies kāda sasaldēta zemene, droši pievieno to rabarberiem, jo rabarberu un zemeņu kombinācija ir klasika. Tāpat ir ar alkoholu. Tradicionāli sorbetam pievieno kādu liķieri vai citu grādīgo dzērienu. Tas tiek darīts, jo alkohols pazemina sasalšanas temperatūru un sorbets sanāk maigāks, krēmīgāks. Ja to ēdīs pieaugušie, tad pievieno 20-30 gramus Tavu mīļāko dzērienu. Ideāli būtu Campari, vermuts, calvadoss vai kāda cita ārzemju kandža. Es šoreiz iztiku bez alkohola.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri