Vistas karijs ar rabarberiem

22:04

Ir pieņemts, ka no rabarberiem var gatavot tikai desertus: pīrāgus, kompotus, uzpūteņus. Bet ar rabarberiem sanāk arī ļoti garšīgi pamatēdieni, lai cik tas neliktos dīvaini. Vajag tikai pārvarēt sevi, nenobaidīties un ļauties šai avantūrai.

Izvēlējos vistas karija ar rabarberiem un āboliem recepti un nekļūdījos. Asa- skāba- saldā- sāļa salikums bija perfekts. Pasniegts ar rīsiem šis ēdiens piestāv aukstajam laikam (vai lasīji, ka nākošnedēļ sola aukstāku laiku?), bet karstajā laikā vīrs to novērtēja kopā ar alu. Rabarberi deva patīkamu skābumu un to garša nedominē. Var pat teikt, ka tos ir grūti noteikt.



Vajadzēs:

500 g vistas fileja (2 lielas filejas)
2 ķiploka daiviņas
ingvers 3-4 cm garš gabaliņš
2 ēd.k. baltvīna etiķis (es izmantoju rīsu etiķi)
4 ēd.k. eļļa
2 ēd.k. karijs
500 g rabarberi
1 ābols
1 neliels sīpols
200 ml kokosriekstu piens
1/2 tējk. sāls
1 ēd.k. medus


Pagatavošana:

Pāris stundas pirms gatavošanas iemarinē vistas gaļu. Sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos. Smalki sakapātus ingveru un ķiplokus, etiķi, 2 ēd.k. eļļas un kariju pievieno gaļai. Labi visu samaisi un atstāj ledusskapī uz pāris stundām.


Sagatavo dārzeņus/augļus. Sīpolu sagriež 1/4-ripiņās, rabarberus 1-2 cm garos gabaliņos. Ābolu nomizo, sagriež 4 daļās un tad plānos gabaliņos.


Eļļā 2 minūtes apcep sīpolu, rabarberus un ābolu. Beigās pievieno medu un izņem no pannas.


Uz pannas 2 minūtes apcep iemarinēto gaļu, pievieno iepriekš sagatavotos dārzeņus, sāli un kokosrieksta pienu. Liec sautēties vēl 10 minūtes. Pasniedz ar rīsiem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri