Jauna ābolkūka

01:14

Ar šo recepti es iesāku briesmīgu bilžu sēriju. Nesenā dzimšanas dienā man uzdāvināja zibspuldzi manam fotoaparātam. Mācos to izmantot, bet tā ir, kad mērkaķim iedod brilles- bildes kļuvušas vienkārši briesmīgas. Man nesanāk pierast pie šī gadžeta, arī manas virtuves sienas ir pret mani- tās ir dzeltenas un visas bildes arīdzan. Tagad vai nu jāiemācās pielietot zibspuldzi, vai jāpārkrāso sienas. Vēlams pirmais.

Ideju šai ābolkūkai noskatījos no mana vīra brālēna (jā, jā, viņš vienkārši burvīgi gatavo!). Ideja ļoti vienkārša, bet rezultāts- ļoti gards. Turklāt ar āboliem šogad mums nekādu problēmu nav, drīzāk problēma ir izdomāt, ko ar tiem darīt. Katru reizi apmeklējot tirgu un redzot cenas vietējiem āboliem vienkārši nelabi metas, īpaši zinot, ka dārza kaimiņi ābolus zemē rok, jo nav kur likt. Pat mana ekonomiskā izglītība nepalīdz manām smadzenēm sagremot šo faktu. Tāda nu liriskā atkāpe.




Vajadzēs:

3 olas
3 ēd.k. cukura
3 ēd.k. miltu ar kaudzīti
1 tējk. cepamā pulvera
āboli, daudz, vismaz 1 kg
brūklenes, dzērvenes, rozīnes pēc izvēles
5 ēd.k. auzu pārslu
cukurs
100 g skābā krējuma


Pagatavošana:

Šī kūka ir parasta ābolu biskvīta atvasinājums. Tāpat sākumā jāpagatavo biskvīta mīkla. Olas saputo ar cukuru, beigās pievieno miltus un cepamo pulveri un viegli samaisa.

Ābolus notīra, sagriez gabalos, pievieno cukuru pēc garšas (atkarīgs no ābolu salduma), auzu pārslas un ogas pēc izvēles.

Cepešformā ieklāj cepampapīru vai ieziež ar sviestu, ielej tajā mīklu, virsū izkārto ābolus. Āboli nav jāspiež mīklā, tie tikai jāsaliek. Kūku cep cepeškrāsnī 180 grādos ~ 40 minūtes līdz biskvīts būs gatavs.

Skābo krējumu nedaudz saputo ar cukuru (pāris ēdamkarotes, ne vairāk) un 10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārlej ar skābo krējumu.

Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri