Ķirbju braunijs

00:27

Rudens paskrien kā uz vēja spārniem- tikko sācies, bet nu vairs tikai pāris dienas palikušas līdz oktobrim. Pagājušajās brīvdienās rīkojām ābolu sulas talku. Divas dienas vācām ābolus, mazgājām, pasterizējām un lejām burkās sulu. Sulu izspieda par nieka 8 santīmiem litrā viens vīriņš mūsu dārzu kooperatīvā. Bet rinda, kas par rindu! Ja vēl pirms pāris nedēļām jāgaida bija augstākais pusstunda, tad šoreiz pie sulas tikām tikai nākošajā rītā. Izskatās, ka ne tikai mums šis ir ābolu ražas gads.

Gatavojoties talkai pagatavoju šo ķirbju brauniju- neparastu, gardu un bez glutēna (opcionāli). Gatavojas ātri, notiesāts tiek vēl ātrāk. Vienīgais, ko nākošreiz darīšu savādāk- nelikšu garšvielas ķirbju mīklā, jo tās pilnīgi nomāca ķirbju garšu.




Vajadzēs:

170 g tumšās šokolādes
100 g sviesta
2 tases miltu (es šoreiz izmantoju kukurūzas miltus)
1 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls
3/4 tases cukura
4 lielas olas
1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
50 ml eļļas
1 tase ķirbju biezeņa (pagatavoju pati, izvārot ķirbi un sasmalcinot blenderī)
1/2 tējk. kanēļa
šķipsniņa rīvētā muskatrieksta


Pagatavošana:

Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem. Ūdenspeldē izkausē sviestu un šokolādi. Atsevišķā bļodā samaisi miltus, cepamo pulveri un sāli. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas ekstraktu.

Sakultās olas sajauc ar miltu maisījumu un labi samaisi, sadali mīklu divās daļās. Vienā mīklas daļā iejauc izkausētu šokolādi. Otrā mīklas daļā iejauc ķirbju biezeni, eļļu, kanēli un muskatriekstu (ar to gan nevajag pārcensties).

Veidnē ieklāj cepampapīru vai foliju, ieziež to ar sviestu. Šokolādes un ķirbju mīklu sadali divās daļās un pēc kārtas liec veidnē, beigās ar karoti uzmanīgi nedaudz sajauc mīklu, lai griezumā veidojas raksts. Cep brauniju 30 minūtes vai pat mazāk (es savu nedaudz pārturēju). Gatavam braunijam jābūt slapjai un blīvai konsistencei. Brauniju atdzesē un sagriez nelielos gabaliņos. Labu apetīti!

Avots: smittenkitchen.com

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. mmm man patīk kukurūzas milti, tie dod tādu dzeltenumu, ka jau ar acīm var apēst :) ņamm

    AtbildētDzēst
  2. simpatiski, vai ne? :)

    Man vēl garšo kukurūzas miltu biskvīti, piemēram, ābolu šarlote ar kukurūzas miltiem. Kā saulīte :)

    AtbildētDzēst