Siltie salāti ar lēcām un ķirbi

14:28

Aukstākam laikam iestājoties, ēdieni kļūst smagāki, gruntīgāki, treknāki. Tomēr dažreiz gribas iztikt ar dārzeņiem vien, gaļu atstāt kādam aukstākam vakaram. Šajās reizēs gatavoju siltus salātus, piemēram, ar ķirbi un lēcām. Par ķirbi man jāpateicas Ilzei, kas apgādāja mani ar Butternut ķirbīšiem- manā dārzā tie šogad neizauga. Esmu ļoti iecienījusi šo šķirni, jo sēklu ķirbjos ir maz, tās ir sakoncentrējušas lejasdaļā un tāpēc tīrīšanas process ir ļoti ātrs un patīkams. Garša Butternut ir kaut kur pa vidu starp kabaci un ķirbi (tāpēc jau laikam angliski to sauc squash nevis pumpkin) un cepts ar garšaugiem un ķiplokiem tas ir gan ļoti labs kā pamatēdiens pats par sevi, gan kā sastāvdaļa ķirbju zupā, siltajos salātos, risotto vai pastas ēdienos.



Vajadzēs:

1/2 tase Kanādas lēcu
400 g ķirbja
rozmarīna un timiāna zariņš
2 ķiploka daiviņas
olīveļļa
1 ēd.k. garšīga ābolu etiķa (var aizvietot ar citrona sulu)
sāls
pipari


Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, sagriez nelielos gabalos, apslauki ar eļļu, pievieno garšaugus un ķiplokus un liec cepeškrāsnī cepties 180 grādos 30 minūtes. Lēcas izvāri sālsūdenī. Sajauc lēcas ar ķirbi, pieliec vēl nedaudz olīveļļas, etiķi, sāli un piparus pēc garšas. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

1 komentāri

  1. Vienkārši un gardi. :) Butternut patiesām fantastiski.
    Es šodien ēdu butternut ar rīsiem (dīvaini bij vārīt porciju vienai personai pēc tik ilga pārtraukuma.)

    AtbildētDzēst