Riekstiņi. Klasika.

15:41


Šodienas stāsts nav tik daudz par recepti, bet vairāk dalīšanās priekā: mēs atradām formiņas riekstiņu cepumiem! Tie, kam garšo riekstiņi un kas izmisīgi meklējuši riekstiņu pannas vai formiņas visos veikalos, mani sapratīs. Izķemmēju vairākus veikalus un vienīgā vieta, kur nebiju ir Latgalīte, tur aizbraukt vienkārši nesadūšojos. Bet dārgums bija blakus, paslēpts vasarnīcas pagrabā. Mantojums no vīramātes.





Šajās brīvdienās formiņas tika izmēģinātas. Recepti meklēju ilgi. Kādas tik receptes nepiedāvā: ar majonēzi, ar margarīnu, ar veselām olām vai ar olu dzeltenumiem. Es izvēlējos šādu: 200 g sviests, 2 olu dzeltenumi, 2 ēd.k. skābais krējums, 80 g pūdercukurs, 1 tējk. cepampulveris un 3 tases milti. No šīm sastāvdaļām iejauc mīklu un atstāj ledusskapī uz stundu. Tad cep cepumus un pilda ar vārīto iebiezināto pienu.


Gatavas riekstiņu smilšu mīklas sagataves sanāk perfektas: trauslas, bet nejūk laukā, tikai nedaudz saldas lai kompensētu pildījuma šķebīgumu. Ja ir vēlēšanās, katrā riekstiņā var ielikt kādu lazdu riekstu. Vai arī riekstus sasmalcināt un iejaukt pienā. Vai varbūt iebiezinātais piens negaršo? Var pildīt ar vārīto vai sviesta krēmu.

Mīklas pildīšana formiņās nav jau tas vieglākais darbs. Vienmuļš, ilgs. Ieslēdzu sev "Bīstamās mājsaimnieces" un knibinājos ar mīklu veselu vakaru. Bet tas bija tā vērts! Esmu ar sevi apmierināta :)

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Man tā sakārojās šos riekstiņus :) Vai mīklai var izmantot bezglutēna miltus tādā pašā attiecībā?

    AtbildētDzēst
  2. Var, es domāju. Ja es gatavoju bezglutēna smilšu mīklu, tad proporcijas nemainu. Noteikti jāskatās pēc konsistences, lai mīkla nesanāk par cietu. Un daļu miltu noteikti var aizvietot ar mandeļu miltiem- būs vēl garšīgāk!

    AtbildētDzēst