Zaļie sparģeļi ar olu

22:35

Vēl viena vienkārša recepte kā pasniegt zaļos sparģeļus. Šoreiz ar olu, vārītu bez čaumalām (oeufs pochés). Lieliski, ātri, diētiski. Es nezinu, kādus vēl epitetus izdomāt. 





Kā vārīt zaļos sparģeļus, nedaudz stāstīju iepriekšējā rakstā. Šoreiz mācīsimies gatavot olu bez čaumalām. Katliņā uzvāri ~ 1 litru ūdens, pievieno tai nedaudz sāli un etiķi. Etiķis un sāls vajadzīgi, lai ola ātrāk sāk sarecēt, olbaltuma pārslas neaizlido pa visu katlu un tādējādi ola saglabā smuku formu. Protams, labāk ņemt kādu garšīgu etiķi, nevis "galda 9%", bet pavisam nedaudz, pāris pilienus. Olu iesit trauciņā vai tasē. Kad ūdens uzvārīsies, samazini ūguni, lai tas knapi vārās, paņem putojamo slotiņu un sāc maisīt ūdeni lai veidojas virpulis. Pēc pieredzes varu apgalvot, ka ar putojamu slotiņu virpulis sanāk kvalitatīvāks nekā ar karoti. Tad virpulī ielaid olu un vāri to pāris minūtes. Gatavai olai baltums jau būs sacietējis, bet dzeltenums paliks šķidrs. Izcel olu no ūdens ar putu karoti un nosusini uz salvetes. Te es atradu video pamācību, kas var palīdzēt gatavošanā.

Sparģeļus aptin ar vītinātu šķiņķi un servē ar olu, klāt var pasniegt apceptos kartupeļus vai apgrauzdētu baltmaizi, ko ļoti gardi ir mērcēt šķidrā dzeltenumā. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri