Aveņu-persiku rulete

10:33

Man galvā bija kaut kā iesakņojies, ka biskvīta ruletes ir garlaicīgas, neinteresantas un vecmodīgas. Patiesībā, tās ir vienkāršs veids kā ātri pagatavot svinīgu desertu, lai to būtu ērti sadalīt porcijās un skaisti pasniegt. Šī rulete man tapa spontāni, kaut arī iemesls bija svinīgs - dēla vārdadiena (sveiciens visiem Eduardiem!). Rulete sanāca gaisīga, maiga un viegla, ar avenēm un persikiem, kas labi draudzējas kopā. Pateicoties krēmsieram krēms labi saglabāja savu formu, bet biskvītā daļu miltu aizvietoju ar kartupeļu cieti - tas sanāca ļoti maigs un gandrīz nemanāms. Tuvākajā laikā atkārtošu vēlreiz - šoreiz ar zemenēm un rabarberiem!




Vajadzēs:

Biskvītam:
60 g miltu
45 g kartupeļu cietes
1 tējk. cepampulvera
3 olas
90 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
šķipsniņa sāls

Pildījumam:
150 g svaigu aveņu
4 vidēji persiki

Krēmam:
120 g aveņu ievārījuma bez kauliņiem (izberzt caur sietu) *
500 ml saldā krējuma
4 ēd.k. cukura
200 g svaigā krēmsiera
2 pac. putukrējuma stabilizatora

Pagatavošana:

Sāc ar biskvītu. Sakarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Cepešpannā ieklāj cepampapīru. Sajauc un izsijā caur sietu miltus, cieti un cepampulveri. Olas, cukuru, vaniļas cukuru un sāli sakul krēmīgā gaišā masā, kas 3-4 reizēs palielināsies apjomā. Uzmanīgi iecilā olu masā miltu maisījumu, Mīklu pārlej cepešpannā, izlīdzini un cep 10-12 minūtes, līdz biskvīts kļūs zeltains.

Kamēr biskvīts cepas, sagatavo vēl vienu cepampapīra loksni, kurai virsū uzber nedaudz cukura. Gatavu biskvītu uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns apgāz otrādi uz cepampapīra ar cukuru un noņem augšējo cepampapīru. Ja tas grūti nāk nost, samitrini to nedaudz. Sarullē biskvītu kopā ar visu papīru un atstāj sarullētu atdzist.

Kamēr biskvīts dziest, pagatavo pildījumu. Nomizo 3 persikus un sagriez tos kubiciņos. Avenes sagriez uz pusēm (daļu atstāj dekorēšanai). Sajauc aveņu ievārījumu ar krēmsieru viendabīgā masā. Sāc putot saldo krējumu. Cukuru sajauc ar putukrējuma stabilizatoru un pievieno krējumam. Kad putukrējums būs sakults, uzmanīgi sajauc to ar krēmsieru.

Izrullē atdzisušu biskvītu un uzsmērē uz tā krēmu (atstāj nedaudz dekorēšanai), atstājot ~ 5 cm malu brīvu. Uzliec persikus un avenes krēmam pa virsu un sarullē biskvītu. Apsmērē ruleti ar krēmu un izdekorē ar avenēm un persika šķēlēm. Labu apetīti!


* Aveņu ievārījumu viegli pagatavot, ātri uzvārot 400 g saldēto aveņu ar 100 g marmelādes cukura.


Iedvesma no essen-und-trinken.de

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri