Rudens krēmzupa ar aizdaru

10:30

Šis stāsts patiesībā nav par zupu, jo kurš gan nemāk uzvārīt krēmzupu? Stāsta galvenais varonis ir aizdars, kura ideja izkristalizējās staigājot pa rudens ielām, kad sausas dzeltenas lapas kraukšķ zem kājām. Apgrauzdētas ķirbju un saulespuķu sēkliņas, kraukšķīgas pētersīļu lapiņas, maigais ķiploks un "zilais" siers pikantumam un krēmīgai konsistencei. Zupai arī nebija ne vainas, bet pirmā vieta te bija aizdaram, ticiet man!





Zupai vajadzēs:
2 sīpoli
3 burkāni
3 kartupeļi
1 kālis
1 kg ķirbja mīkstuma
3 ķiploka daiviņas
1 l buljona (dārzeņu, vistas vai vienkārši ūdens)
100 ml saldā krējuma
jūras sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
3 ēd.k. olīveļļas

Aizdaram vajadzēs:
100 g "zilā" siera ar pelējumu
sauja ķirbju sēkliņu
sauja saulespuķu sēkliņu
2 ēd.k. olīveļļas
3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
1/2 buntes pētersīļu (sakapāt)
šķipsniņa jūras sāls


Pagatavošana:

Zupa gatavojas elementāri! Lielā katlā sakarsē olīveļļu un tajā apcep palielos gabalos sagrieztus dārzeņus. Kad dārzeņiem piemetīsies neliels brūnumiņš, pārlej tos ar buljonu un vāri līdz tie būs gatavi. Sasmalcini zupu ar blenderi, vēlreiz uzvāri un pievieno sāli, piparus, saldo krējumu. Atkarībā no dārzeņu šķirnes ar šādām dārzeņu un šķidruma proporcijām zupa var sanākt šķidrāka vai biezāka, tāpēc pielej buljonu (vai nelej visu litru) ja tas nebūs nepieciešams.

Lai pagatavotu aizdaru, panna uz nelielas uguns apgrauzdē sēkliņas, ik pa laikam tās apmaisot lai nesadeg. Kad sēkliņas tuvosies gatavībai, ielej pannā olīveļļu un pievieno sakapātus pētersīļus un ķiploku. Uzber sāli pēc garšas un turpini cept, ik pa brīdim apmaisot, līdz ķiploks zaudēs sīvumu un kļūs mīkstāks.

Zupu pasniedz ar aizdaru un "zilā" siera kubiciņiem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri