Vista rozmarīna un citrona marinādē

09:59

Dzīvojot taupības režīmā, vista ir ļoti izdevīgs ēdiens. Prasmīgi sadalot to, viens putniņš pietiek vairākiem pamatēdieniem un zupai. Ģimene vairākas dienas būs pabarota. Es šoreiz pagatavoju vistu rozmarīna un citrona marinādē, kā arī svaigu biešu zupu- ar visām lapām, zaļumiem un šī gada ražas dārzeņiem. Bet šoreiz parunāsim par rozmarīna vistu.





Parasti uzskata, ka rozmarīns ļoti labi iet kopā ar liellopa un jēra gaļu, bet ne tikai. Arī parastai vistai tas piešķirs interesantu garšu. Vārds "interesants" šajā gadījumā nenozīmē "neēdams", bet "neparasts" :)

Sāksim ar vistas sadalīšanu. Lūk, te es atradu uzskatāmu bildi, kādos gabalos sadalīt gaļu. Muguras gabali paliks buljonam un zupai, bet pārējie tiks cepti cepeškrāsnī.

Iepriekšējā vakarā iemarinē vistas gaļu. Sakapā rozmarīna lapiņas no 3-4 zariņiem. Vienam citronam norīvē miziņu un izspied no tā sulu. Vienu ķiploka daiviņu saspied. No rozmarīna, citrona miziņas, citrona sulas, ķiploka, 1 tējk. sāls un pāris ēdamkarotēm olīveļļas uztaisi marinādi, kurā iemarinē vistu. Atstāj vistu marinēties ledusskapī uz nakti.

Nākošajā dienā liec cepties vistu uz cepešpannas 200 grādos 30-40 minūtes (jāskatās pēc gaļas gatavības). Klāt es piecepu jaunos kartupeļus, kurus iepriekš iemarinēju sālī, olīveļļā un rozmarīna lapiņās. Tādas, lūk, rozmarīna pusdienas sanāca :)

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri