Apelsīnu- auzu pārslu cepumi

23:41

Plāni, kraukšķīgi, ar maigu apelsīnu garšu un karameles tekstūru. Tādi ir šie cepumi. Nav nekā kopīga (izņemot tikai auzu pārslas) ar parastiem auzu pārslu cepumiem, ko ierasts pirkt veikalā. Vērts izmēģināt!



Cepumu pagatavošanai Tev vajadzēs:

50 g sviests
2 ēd.k. cukurs
2 ēd.k. medus
1 ēd.k. milti
1 apelsīna miziņa
2 ēd.k. apelsīnu liķieris (vai kāds cits liķieris, vai arī apelsīnu sula)
250 ml auzu pārslas (apmēram 1 tase)


Pagatavošana:


Sviestu, cukuru un medu ieliec katliņā un sildi maisījumu līdz tas sāks vārīties. Tad noņem katliņu no uguns, pievieno miltus, citrona miziņu, liķieri un labi samaisi. Nebaidies no liķiera izmantošanas- cepeškrāsnī alkohols izgaros, paliks tikai liķiera garša.


Pēdējās pievieno auzu pārslas. Ja izmanto ātri vārāmās auzu pārslas (1-3 minūtes), tad labāk ņem tās mazāk (~ 200 ml), citādi cepumi nesanāks plāni un kraukšķīgi. Vislabākais rezultāts man bija ar auzu pārslām, kuras jāvāra 10 minūtes. Ja šaubies par savām auzu pārslām, labāk pieliec mazāk, izcep vienu testa cepumu un tad redzēsi, vai vajag pielikt vēl.


Ar tējkaroti izliec mīklu uz cepešpannas (neaizmirsti par cepampapīru!), atstājot vairāk vietas starp cepumiem. Cepeškrāsnī tie izplūdīs un kļūs plāni.


Cep cepumus 180 grādos apmēram 10 minūtes. Pēc cepšanas ļauj cepumiem atdzist un tikai tad ņem tos no cepešpannas. Gatavi cepumi ir zeltaini brūni, plāni un kraukšķīgi. Lai labi garšo!

P.S. neaizmirstām par avotiem

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri