Žāvēto augļu un riekstu batoniņi

00:13

Jo aukstāk ārā, jo vairāk gribas ieritināties siltā segā, dzert karstu tēju un ēst cepumus. Bet mēs jau esam pieauguši cilvēki un labi saprotam, pie kā noved nekontrolējama cepumu rīšana? Pareizi, pie smukas riepas pavasara sākumā. Tāpēc piedāvāju sākt domāt par pludmales sezonu jau oktobrī un panašķoties ar žāvēto augļu un riekstu batoniņiem.


Šie cepumi nesatur ne pilienu eļļas un ne gramu sviesta. Rieksti patīkami kraukšķ, žāvētie augļi līp pie zobiem un apēdot 3-4 cepumus apetīte būs nosista uz vairākām stundām. Turklāt šādus saldumus var piedāvāt arī maziem bērniem. Mans viengadnieks tos novērtēja. Un lai padarītu šo desertu vēl veselīgāku, nākošreiz cukura vietā paņemšu nedaudz medus. Arī auzu pārslas šeit labi iederēsies.



Batoniņu pagatavošanai Tev vajadzēs:

150 g rieksti (valrieksti, mandeles, lazdu rieksti vai arī zemesrieksti)
150 g žāvētās aprikozes
60 g kaltētās dzērvenes vai arī rozīnes
250 g žāvētās plūmes, vīģes un dateles
1 ola
45 g jeb 1 ēd.k. ar lielu kaudzīti milti
60 g jeb 2 ēd.k. brūnais cukurs
vaniļas esence vai 2 tējk. vaniļas cukurs
1/4 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. sāls


Pagatavošana:


Riekstus sakapā. Smalcināt īpaši nevajag.


Augļus sagriez lielos gabalos. Plūmes, aprikozes un dateles 4 daļās, vīģes 8 daļās.


Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Miltu maisījumā iemaisi žāvētos augļus un riekstus. Labi samaisi (vēlam ar rokām), lai žāvētie augļi būtu kārtīgi pārklāti ar miltiem.


Atsevišķā bļodā sakuļ olu ar vaniļas cukuru vai vaniļas esenci. Kad ola kļūs gaišāka un masa viendabīga, savieno to ar augļiem un visu kārtīgi samaisi. Formā ieklāj cepampapīru, tajā iepildi mīklu un kārtīgi nostampā.


Liec formu cepeškrāsnī 160 grādos uz 35-40 minūtēm. Gatavu plāceni nedaudz atdzesē un sagriež nelielos batoniņos. Tos var glabāt līdz pat 10 dienām istabas temperatūrā, bet ledusskapī vēl ilgāk. Jāsaka, izmēģināt ilgu glabāšanu vēl nav izdevies, jo cepumi pazūd ļoti ātri. Labu apetīti!

P.S. iedvesmojos no Joy Of Baking.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri