Medus kēkss ar žāvētām aprikozēm un timiānu

22:20

Ļoti aromātisks, neparasts un garšīgs kēkss. Šis kēkss ir kā labs vīns: jo ilgāk stāv, jo garšīgāks, tas atklāj visas garšas nianses pakāpeniski, nesteidzoties. Liekas, timiāns ir īsta gaļas garšviela: ar to sanāk burvīgs liellopa sautējums, tas labi piestāv zupām, bet kūkās to nelieto tik bieži. Īstenībā, es pirmo reizi sastapos ar timiānu desertos. Pirmo, bet ne pēdējo. Apsolu.




Vajadzēs:

150 g žāvētās aprikozes
50 ml citronu vai apelsīnu liķieris (es šoreiz izmantoju rumu)
1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
2 olas
4 ēd.k. cukurs
1/2 tase medus
125 g sviests
2 tases milti
2 ēd.k. citrona sula
8 timiāna zariņi
1 tējk. cepampulveris


Pagatavošana:


Žāvētās aprikozes sagriez nelielos gabaliņos un iemērcē liķierī. Mans Cointreau bija beidzies, tāpēc paņēmu rumu. Jāsaka, nebija ne vainas.


Sajauc kopā miltus, citrona miziņu, timiānu un cepampulveri.


Sviestu saputo ar cukuru un turpinot putot pa vienam iesiti olas, beigās medu.


Pa daļām pievieno olu masai miltus. Kad mīkla būs sajaukta, pievieno žāvētās aprikozes un labi tās iemaisi. Cep kēksu 175 grādos ~ 1 stundu (man sanāca kādas 10 minūtes ilgāk). Kā parasti gatavību pārbaudi ar sērkociņu. Gatavu kēksu atdzesē uz restes, iesaiņo cepampapīrā un atstāj nostāvēties. Cik ilgi? Cik pacietības pietiks. Man pietika 24 stundām. Labu apetīti!

Avots: www.carina-forum.com

varbūt tev patiks arī šie

1 komentāri

  1. O! Interesanti. Esmu rozmarīnu likusi kēksiem, bet timiānu nebija ienācis prātā.

    AtbildētDzēst