Apelsīnu mandeļšnites

01:03

Šī ir viena no veiksmīgākām Ziemassvētku cepumu receptēm. Kāpēc? Tāpēc ka cepumiem ir izteiksmīga apelsīnu garša. Tāpēc ka mīkla ir maiga, drūpoša un kraukšķīga. Tāpēc ka pildījums ir sulīgs. Tāpēc ka... Kāpēc lai stāstu? Pagatavojiet un atbildiet uz šo jautājumu paši.



Vajadzēs:

120 g mīksts sviests
125 g cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
3 tējk. apelsīnu miziņa
3 olu dzeltenumi
250 g milti
1 tējk. cepampulveris
200g sasmalcinātas lobītas mandeles
140 ml + 2 ēd.k. apelsīnu sula
2 ēd.k. apelsīnu liķieris
2 ēd.k. pūdercukurs

Pagatavošana:

Virtuves kombainā (kā jau parasti) sakuļ sviestu, 50 g cukura, vaniļas cukuru un 1 tējk. apelsīnu miziņas. Kad masa kļūs viendabīga, pievieno olu dzeltenumus, miltus un cepampulveri. Mīklu atdzesē ledusskapī 1-2 stundas (es atstāju pa nakti).

Mandeles apgrauzdē un atdzesē. Pievieno tām atlikušās 2 tējk. apelsīnu miziņas, 75 g cukura, apelsīnu sulu un liķieri. Atstāj masu ievilkties uz 20 minūtēm.

Mīklu sadali divās daļās un katru izrullē 25 x 25 cm lielu uz cepampapīra (mīkla ir ļoti maiga, viegli lūzt, tāpēc svarīgi izmantot cepampapīru). Uz vienas mīklas kārtas uzsmērē mandeļu pildījumu, atstājot 1 cm platas malas brīvas. Otru mīklas kārtu uzmanīgi ar visu cepampapīru (tas paliek augšā) uzliec pildījumam virsū. Noņem cepampapīru. Cep mandeļšnites iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25 minūtes.
Sajauc 2 ēd.k. apelsīnu sulu ar 2 ēd.k. pūdercukura. Apzied vēl karstas šnites un jau atdzisušas sagriez nelielos gabalos. Priecīgus Ziemassvētkus!

Avots: Essen und trinken für jeden Tag

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri