Šokolādes cepumi ar marcipānu

23:34

Ceturto Adventi noslēdzam ar šokolādes cepumiem ar marcipānu. Šokolādes mīkla, šokolādes glazūra, marcipāna pildījums ar šokolādi un netriviāls izskats ir šo cepumu recepte. Mani cepumu eksperi novērtēja tos ar augstiem 10 punktiem no 10 iespējamiem. Noteikti iekļaušu tos savā Ziemassvētku cepumi izlasē.




Vajadzēs:

125 g mīksts sviests
80 g pūdercukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
1 ola
250 g milti
20 g kakao
1 tējk. cepamais pulveris
150 g marcipāns
1 olas baltums
40 g tumšā šokolāde
40 g sasmalcinātas mandeles
veselas lobītas mandeles (man šoreiz bija lazdu rieksti)
šokolādes glazūra

Pagatavošana:
Virtuves kombainā sakuļ sviestu ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls, pievieno olu. Kad ola būs iestrādāta, pievieno miltus, kakao un cepamo pulveri un turpini kult līdz mīkla kļūs viendabīga. Atdzesē mīklu ledusskapī 1 stundu.

Pildījuma pagatavošanai sajauc kopā marcipānu, olas baltumu, sasmalcinātu šokolādi un mandeles. Lai būtu viegli samaisīt, marcipānu vispirms sarīvē uz dārzeņu rīves.

Mīklu izņem no ledusskapja nelielās porcijās, izrullē 2-3 mm plānu un sagriez 5x5 cm lielos gabalos. Kvadrāta vidū ieliec 1/2 tējk. pildījuma, uzloc kvadrāta stūrus uz vidu, tā lai pildījums paliek nedaudz redzams, un augšā nostiprini pusīti mandeles (es iemērcēju riekstu olas dzeltenumā lai rieksts turas stiprāk). Atdzesē cepumus ledusskapī 15 minūtes un tad cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.

Kad cepumi būs gatavi, iemērcē tos no apakšas siltā šokolādes glazūrā, uzliec uz cepampapīra un atdzesē ledusskapī. Protams, šis solis nav obligāts, bet vēlams. Cepumi kļūst vēl šokolādīgāki (neesmu pārliecināta, ka šāds vārds eksistē).


Man palika pāri nedaudz šokolādes mīkla, jo aizrāvos ar cepumu pildīšanu ar marcipānu, tāpēc no tās pagatavoju šādas šokolādes bumbiņas, ko pildīju ar veseliem riekstiem vai marcipāna gabaliņiem. Gatavus cepumus līdz vidum iemērcēju šokolādē. Vienkārši un gardi. Priecīgus Ziemassvētkus!

Avots: Essen und trinken für jeden Tag

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri