Žāvēto augļu trifeles

22:14

Gatavojoties Ziemassvētkiem un cepot cepumus man ienāca prātā, ka mans ledusskapis droši vien būs jau prātu zaudējis, jo tik daudz sviesta viena mēneša laikā viņš visu savu mūžu nebija redzējis. Un ja godīgi, man arī jau sāka gribēties kaut ko veselīgāku, jo sirdsapziņa ierunājās pēc katra apēstā cepuma. Tā nu izdomāju pagatavot žāvēto augļu trifeles, jo tās ir dabiski saldas, ļoti sātīgas un daudz neapēdīsi, bet galvenais- ļoti garšīgas.



Trifeles gatavoju divos variantos: ar alkoholu un šokolādes glazūrā, kā arī bezalkoholiskus un riekstu panējumā. Šoreiz receptes sastāvdaļas pa gramiem neaprakstīšu, jo vadījos tikai no izjūtām: sauju žāvētās aprikozes, sauju žāvētās plūmes, dateles bez kauliņiem, sauju lielās rozīnes un pāris vīģes, jo man patīk to kraukšķīgas sēkliņas- visu sablenderēju, pievienoju 1 apelsīna sulu un 1/2 apelsīna rīvētu miziņu. Šī ir mūsu trifeļu pamatmasa.

Augļu masu sadalīju divās daļās, pusei pievienoju Rīgas balzāmu (arī uz izjūtām un cik nav žēl, man bija kādi 50 g). No bezalkoholiskās masas ar 2 tējkarotēm veidoju nelielas bumbiņas un apviļāju tās sasmalcinātās un apgrauzdētās mandelēs. No augļu masas ar alkoholu tāpat ar 2 tējkarotēm veidoju bumbiņas un iemērcēju tās izkausētā tumšā šokolādē. Trifeles liku uz cepamā papīra un tālāk atdzesēju ledusskapī. Trifeles glabāju ledusskapī.

Garšīgi, protams, abi varianti, bet vislabāk man patika tas ar balzāmu un tumšo šokolādi. Žāvēto augļu masa šajā kombinācijā bija tik maiga! Vienīgais, izskats nedaudz pievīla. Bet man jau ir nopirkta konfekšu silikona forma un nākošreiz trifeles taisīšu smuki, kā visas pieaugušās meitenes.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri