Ziemassvētku cepumi: cepumi ar riekstiem medus karamelē

01:00

Turpinām Ziemassvētku cepumu maratonu. Šos cepumus pagatavoju iepriekšējos Ziemassvētkos un jāsaka, tiem bija liela piekrišana, pazuda paši pirmie. Laikam jau tā bija medus karameles vaina. Bet varbūt riekstu. Tā vai citādi, šī recepte neliks Tev vilties.



Mīklas pagatavošanai vajadzēs:

100 g istabas temperatūras sviests
50 g cukurs
1 ola
200 g milti
sāls

Saputo sviestu ar cukuru un šķipsniņu sāls, pievieno olu un miltus un iejauc smilšu mīklu. Ieliec to ledusskapī atpūsties uz 1 stundu. Neaizmirsti ietīt to pārtikas plēvē vai folijā lai mīkla neapžūst.


Pildījumam vajadzēs:

400 g dažādu riekstu (man bija zemesrieksti, mandeles un lazdu rieksti)
50 g sviests
80 g medus
100 g brūnais cukurs
100 g saldais krējums

Visas karameles sastāvdaļas (izņemot riekstus) saliec katliņā un liec uz uguns vārīties. Vāri karameli visu laiku maisot 3 minūtes, tad pievieno lielos gabalos sakapātus riekstus. Riekstiem jābūt bez miziņas. Tā taču garšīgāk!

Sagatavo formu. Tai jābūt vai nu kantainai 28x20 cm vai apaļai 28 cm diametrā formai. Formā ieklāj cepampapīru un izrullētu mīklu. Cep pamatni iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Tad uzliec virsū riekstu pildījumu un cep vēl 18 minūtes. Gatavu cepumu atdzesē (es atstāju uz nakti) un sagriež gabaliņos. Šie cepumi ir ļoti sātīgi, tāpēc griež pēc iespējas mazākos gabaliņos. Priecīgus Ziemassvētkus!

Avots: Essen und trinken für jeden Tag

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri