Ābolu crumble

00:15

Pirms nedēļas atgriezos no ceļojuma uz Alpiem un līdzas dažādiem suvenīriem, vīniem, sieriem un šokolādei atvedu vairākus vācu recepšu žurnālus, tai skaitā arī savu mīļāko "Essen und trinken für jeden Tag". Cik tomēr patīkami lasīt receptes, kur netiek izmantota Vegeta, netiek lietota majonēze pa labi un pa kreisi, bet kečupa vietā lieto pašgatavotu tomātu mērci! Jau sastādīts plāns recepšu izmēģināšanai un sāku es ar vienkāršu desertu, kuram, īstenībā, nemaz nav vajadzīga recepte. Ir vajadzīgi tikai āboli, sviests, milti, cukurs, iedvesma un jauka kompānija.

Ilgi domāju, kā pārtulkot šo anglisko nosaukumu "apple crumble": āboli drumstalās, ābolu kraukšķis? Nezinu. Neviens no tulkojumiem nelikās pietiekoši pareizs, tāpēc atstāju oriģinālo nosaukumu: "crumble" [krambl]. Pēc būtības šis ir sacepums, kur pildījums tiek apbērts ar drumstalām un sacepts. Pildījums var būt gan salds- ar dažādiem augļiem un ogām, gan sāļš- ar zivīm, jūras veltēm vai dārzeņiem. Drumstalas arī var papildināt ar garšvielām un riekstiem. Galvenais- izvēlēties kombināciju pēc savas garšas. Man šoreiz bija klasiskais ābolu crumble ar riekstiem un kafijas drumstalām. Visiem drumstalu kūku cienītājiem vetīts deserts.



6 porcijām vajadzēs:

6 āboli (vislabāk Granny Smith vai Antonovka)
200 g milti
90 g cukurs
120 g sviests
šķipsniņa sāls
2 tējk. šķīstošās kafijas
120 g sakapātie rieksti (šoreiz izmantoju Indijas riekstus)
1/2 citrons

Pagatavošana:

Drumstalu pagatavošanai visas mīklas sastāvdaļas vai nu sajauc blenderī, vai arī saberzē drumstalas ar rokām. Ieliec tās ledusskapī atdziest.

Ābolus sagriez 1 cm biezās šķēlēs, izkārto uz cepešpannas (to es iepriekš izklāju ar foliju), uzrīvē virsū 1/2 citrona miziņu un izspied tā sulu uz āboliem. Virsū uzber drumstalās un liec iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos cepties 20 minūtes.

Ļoti labi crumble izskatās pagatavots porciju trauciņos, bet var gatavot arī uz lielas cepešpannas. Un vēl ja Tev ir saglabājušas dzērvenes vai brūklenes, noteikti pieliec tās āboliem- crumble sanāks vēl garšīgāks.

Laikam viss. Vai neko neaizmirsu?

Ak jā! Labu apetīti!

Avots: Essen und trinken für jeden Tag

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri