Vistas kotletes ar bazilika mērci

23:32

Ziemai raksturīgi biezi un sātīgi sautējumi, trekni gaļas ēdieni un saldas krēma kūkas nepazūd bez pēdām un paliek ne tikai atmiņā par garšīgām vakariņām, bet arī uz auguma. Tāpēc regulāri (parasti svētdienas vakarā) rodas vēlme sākt jaunu dzīvi, ēst veselīgāk, kustēties vairāk un atgūt savus ideālos X kilogramus. Šī recepte domāta kā reiz šādam brīdim- garšīga, veselīga, viegla un tās sastāvā nebūs sirdsapziņas pārmetumu par apēstajām kalorijām.



Vajadzēs:


500 g vistas fileja (2 gabali)
500 g cukīni (2 nelieli)
2 olas
2 ēd.k. manna
100 g cietais siers (piemēram, parmezāns, Monterigo, Adžugas)
eļļa cepšanai
sāls
pipari
svaigais baziliks
250 ml jogurts


Pagatavošana:


Vistas fileju sasmalcini blenderī.


Cukīni sarīvē uz dārzeņu rīves un nedaudz pasāli. Pēc minūtēm 10 sulu, kas būs izdalījusies, nolej.


Maltai gaļai pievieno olas, sāli, svaigi maltus piparus, rīvēto sieru un kārtīgi samaisi. Esi uzmanīga ar sāli- tā jau ir cukīnī un sierā. Labāk lai kotletes sanāk mazāk sālītas, to varēs koriģēt ar mērci.


Kotlešu masai pievieno cukīni un mannu un vēlreiz kārtīgi samaisi. Atstāj masu uz 10 minūtēm atpūsties, lai manna ievelkas. Tad cep kotletes uz nelielas uguns līdz tās kļūs smuki zeltainas. Pasniedz kotletes kopā ar mērci.


Mērcei blenderī sasmalcini jogurtu, baziliku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Ja baziliks negaršo, droši vari aizvietot to ar pētersīļiem vai kādu citu garšaugu. Jogurta vietā var ņemt arī skābo krējumu (tad mērce būs treknāka), bet neņem Biolakto! Tā kā šis skābpiena produkts tiek raudzēts traukos, kuros tiek pārdots, blenderis izjauc recekli un mērce iegūst piena konsistenci. Labu apetīti!

Avots: trio-mia.livejournal.com

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri