Vistas zupa ar spinātu klimpām

23:42

Atceros no bērnības vistas zupu ar kartupeļiem, vārītiem burkāniem, sīpoliem un izmirkušiem makaroniem, ko gatavoja skolas ēdnīcā. Šīs asociācijas man saistījās ar vistas zupu ilgu laiku līdz pagatavoju to pēc alternatīvās receptes: kartupeli aizvietoju ar kāli, burkāni vārīju tikai īsu brīdi, lai ir viegli kraukšķīgs, bet makaronu vietā ir veselīgas spinātu klimpas. Un, protams, nekādu vārītu sīpolu!



Vajadzēs:

1 vistas stilbiņš
1 neliels kālis
1 neliels burkāns
3 selerijas kāti
70 g saldētie spināti (3 saldētie kubiciņi)
15 g sviests
1 olas dzeltenums
100 g milti
1 tējk. cepampulveris
sāls
pipari
pētersīļi (svaigi vai kaltēti)


Pagatavošana:

Pagatavo buljonu no vistas stilbiņa. Liela māksla tā nav, tikai ņem vērā galvenos noteikumus: vistu aplej ar aukstu ūdeni, ja vārīšanas laikā jāpielej vēl ūdens, tad tikai aukstais, kad buljons sāks vārīties, jānoņem pūtas, un buljonu vāri uz nelielas uguns lai tas tikko burbuļo. Tad buljons sanāks dzidrs. Vistas stilbiņu izņem no buljona un atdali gaļu no kauliem un ādas.


Kāli, burkānu un seleriju kātus sagriez plānās strēmelītēs, tā dārzeņi būs gatavi ļoti ātri. Starp citu, mans pēdējā laika atklājums ir kāļi zupā. Ja zupa ir paredzēta ēšanai ilgāku laiku, tad kartupeli var aizvietot ar kāļiem, jo kāļi arī nākošajā dienā nemainīs savu garšu, ko neteiksi par kartupeļiem.


Gatavojam klimpu mīklu. Spinātus atsaldē (es to daru mikroviļņu krāsnī). Tiem pievieno mīkstu sviestu, 1/2 tējk. sāls, cepampulveri un miltus un iejauc mīklu. Mīklas konsistencei jābūt tādai, lai ar rokām varētu izveidot klimpas.


Pirmos liec buljonā kāļus, tad pēc 5 minūtēm pievieno burkānus un selerijas un vāri līdz dārzeņi būs gandrīz gatavi. Tad ar karoti ņem mīklu (apmēram 1/2 tējkarotes), ar mitrām rokām veido klimpas un met zupā. Pievieno zupai arī iepriekš atkaulotu un sagrieztu vistas gaļu.


Pievieno zupai sāli, piparus un pētersīļus pēc garšas. Kad klimpas palielināsies apjomā un uzpeldēs, zupa ir gatava. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri