Zaļie mafīni

23:29

Esmu nonākusi pie secinājuma, ka mafīni ir perfekts ceļojumu ēdiens. Iepriekšējā vakarā izcepu divas porcijas- saldos un sāļos un vairs nav jāuztraucas par savu vīriešu punčiem ceļojuma laikā. Vīram parasti garšo tie sāļie, bet dēls iecienījis saldos (cik nu tie saldi ir- cukuru aizvietoju ar pāris karotēm medus). Pēdējā reizē pagatavoju šos sāļos zaļos mafīnus- ar cukīni, spinātiem, pesto mērci un zilā pelējuma sieru. Izcili garšīgi! Bez jokiem :)



Vajadzēs:

1 neliels cukīni
6 kubiciņi saldēto spinātu
2 tējk. bazilika pesto mērce
200 g zilā pelējuma siers (Rokfors, Trikatas Blue utt.)
250 g milti
2 tējk. cepamais pulveris
1 ola
10 ēd.k. piens
6 ēd.k. eļļa
sāls
svaigi maltie pipari


Pagatavošana:

Gaužām vienkārši. Kabaci sarīvē, pievieno atkausētos spinātus, pesto mērci, olu, pienu, eļļu un garšvielas. Tā būs mitrā daļa. Sausajam maisījumam savieno miltus ar cepamo pulveri. Tagad iemaisi sauso maisījumu mitrajā. Nemaisi ilgi- tikai līdz vairs neredzi sausus miltus. Liec mīklu mafīnu formiņās un liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes.

Šie mafīni visgaršīgākie ir auksti. Tikko izņemtie no cepeškrāsns, liekas, ka tie nav izcepušies, bet pastāvējuši tie kļūst stingrāki ar izteiktāku siera garšu. Bet ja sagriezīsi tādu mafīnu uz pusītēm un izliksi mazsālītā laša šķēlīti... Bet par to citā stāstā. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

1 komentāri