Liellopa stir-fry ar pākšu pupiņām

00:34

Kopš atgriezos darbā birojā nākas vairāk piedomāt pie tā, ko gatavot vakariņās. Agrāk varēju atļauties vairāk laika pavadīt virtuvē, tagad gribas ātri atbrīvoties no mājas darbiem lai vairāk laika veltītu mazajam rakarim. Tāpēc pēdējā laikā esam iecienījuši stir-fry ēdienus, ko tradicionāli gatavo wok pannā (pagaidām tikai manā vēlmju sarakstā, uzreiz aiz jaunas lielas ietilpīgas virtuves), uz lielas uguns ātri apcepot visas sastāvdaļas. Tas nav sautējums mūsu izpratnē, jo produktiem tiek veikta ļoti ātra termiska apstrāde un tie nepaspēj pazaudēt visus vērtīgus elementus. Galvenais princips, kas jāievēro gatavojot šo ēdienu- visas sastāvdaļas jāsagatavo iepriekš, cepšana notiek īsi pirms pasniegšanas, produktus cep nelielās porcijās. Un tāpat kā pirms Ziemassvētkiem rīkoju cepumu maratonu, pavasarim iesākoties rīkoju veselīgu ēdienu maratonu un atklāšu es to ar wok-recepšu sēriju.



2 lielām vai 3 mazām porcijām vajadzēs:
300 g liellopa mīkstums
4 ēd.k. sojas mērce
2 ķiploka daiviņas
2 cm gara ingvera sākne
400 g pākšu pupiņas (ātri sasaldētas)
sauja indijas riekstu
1/2 čīli pipars (man nebija, jo bija mazs ēdājs)
2 ēd.k. eļļas


Pagatavošana:

Vispirms jāsagatavo visas sastāvdaļas: ķiploku, čīli piparu un ingveru smalki sagriež, riekstus sakapā. Liellopa gaļu sagriež plānās strēmelītēs un iemarinē sojas mērcē. Pupiņas atsaldē un pagatavo. Runājot par pagatavošanu- esmu iecienījusi dārzeņu vārīšanu bez ūdens mikroviļņu krāsnī. Ieberu pupiņas bļodā, virsū izlieku šķīvi lai cieši pieguļ un sildu mikroviļņu krāsnī 4 minūtes. Pupiņas sanāk viegli kraukšķīgas, nezaudē savu krāsu un nav pliekanas kā pēc vārīšanas ūdenī.

Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, sākam gatavošanu. Paņem wok pannu (vai arī lielu katlu ar plānām sieniņām) un uz lielas uguns uzkarsē tajā eļļu. Visu laiku maisot ātri apcep garšaugus un riekstus līdz rieksti kļūs zeltaini. Pievieno gaļu un atkal visu laiku maisot apcep līdz gaļa mainīs krāsu un sāks izdalīties sula. Liellopa gaļu nevajag gatavot ilgi, citādi tā kļūs sīksta, tāpēc cep to augstākais 30-40 sekundes. Pēdējās pievienos pākšu pupiņas un 1 minūti uzsildi tās kopā ar gaļu. Pasniedz kā pamatēdienu vai kopā ar rīsiem. Veselībā!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri