Vistas stir-fry ar brokoļiem

22:55

Šī ir vēl viena stir-fry recepte, ko esam iecienījuši. Tāda universāla, jo vistu var aizvietot ar liellopu, brokoļus ar kabačiem vai baklažāniem un vispār variēt sastāvdaļas pēc savas gaumes.





2 milzīgām vai 3 normālām porcijām vajadzēs:

2 vistas filejas
1 brokolis
1 sarkana paprika
1 sīpols
1 burkāns
ingvera sākne ~ 1 cm bieza
3 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. sojas mērce
2 ēd.k. eļļas


Pagatavošana:
Vispirms sagriez vistas filejas plānās šķēlēs. Jo plānākas tās būs- jo ātrāk pagatavosies. Gaļu iemarinē sojas mērcē ar ķiplokspiedē saspiestiem ķiplokiem. Kamēr gaļa marinēsies, sagatavosim dārzeņus. Brokoļus noskalo un sadali atsevišķos ziedos, ne pārāk lielos. Tālāk brokoļus izvāri ūdenī vai, kā es, pagatavo tos mikroviļņu krāsnī (ieliec dziļā šķīvī, uzliec cieši pieguļošu vāku virsū un gatavo 2 minūtes). Brokoļus nevajag pārvārīt, tiem jāpaliek viegli kraukšķīgiem. Pārējos dārzeņus sagriez palielos gabalos.

Vok-pannā vai lielā katlā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un visu laiku maisot ātri (apmēram 1 minūti) apcep burkānus, sīpolus un papriku. Noliec tos malā. Uzkarsē atlikušo eļļu, apcep tajā sakapātu ingveru un pievieno vistas fileju. Atceries, ka vistas gaļa nav tas pats kas liellops, ko varēja ēst pusgatavu, tā jācep līdz pilnai gatavībai. Beigās sajauc gaļu ar iepriekš pagatavotiem dārzeņiem un brokoļiem, apmaisi un pasniedz galdā. Veselībā!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri