Pauze ieilgusies

23:24

Ieskatījos savu rakstu statistika un kauns palika- pēdējais ieraksts tika izdarīts pirms 3 nedēļām! Bet man ir vesela kaudze attaisnojošo iemeslu: komandējums, atvaļinājums, dēla dzimšanas diena, ko svinējām divas reizes, vēl viens komandējums briest, bakalaura darbs ar sarkanām avārijas gaismām deg, citi sīkumi un liekas, ka 24 stundas diennaktī par maz.





Bet ne jau sūdzēties es atnācu :) Gribēju vienkārši padalīties savos gastronomiskos jaunumos. Pirmkārt, turpmāk dalīšos bezglutēna receptēs (noderēs tiem, kam ir celiakija vai alerģija pret glutēnu, kviešiem, rudziem, miežiem vai auzām). Šis ir jauns manas gastronomiskas dzīves posms, kopš man atklāja alerģiju pret glutēnu, pierodu pamazām pie diētas un meklēju garšīgas un veselīgas receptes.

Otrkārt, šogad jau atklāju sparģeļu sezonu! Vācijā restorānos un krodziņos jau kādu laiku pasniedz šī gada ražas sparģeļus. Klasiski tie ir sparģeļi ar Holandes mērci, kartupeļiem un šķiņķi, bet ir arī sparģeļu zupas, salāti uzkodas. Žēl, ka pie mums šis dārzenis (vai tas ir dārzenis?) nav tik izplātīts un grūti nopērkams. Kaut arī kādreiz skatījos Mārtiņa Rītiņa raidījumā sižetu par zemnieku, kas Latvijā audzē sparģeļus. Diez, kur tie paliek?

Un treškārt, liels bija mans gastronomiskais prieks, kad Beļģijā beidzot atkal ēdu mīdījās ķiploku mērcē. Vispār, mīdījās un pārējos gliemež-dzīvniekus uzdrošinos ēst tikai Eiropas ēstuvēs, redzēju, ka R**I veikalā tirgo svaigas mīdījās, bet pirkt tās nobijos. Varbūt viss tomēr nav tik briesmīgi?

Ar šo arī noslēdzu šo lirisko atkāpi un gaidiet jaunas receptes!

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Чего то я не допоняла... У тебя что, непереносимость глютена?

    AtbildētDzēst
  2. аллергия :) Но диета такая-же как и при целиакии.

    AtbildētDzēst