Meža sēņu pastēte

00:56

Mēs jau atklājām sēņošanas sezonu. Neteikšu, ka atradām ļoti daudz sēnes, brīnums, ka vispār kaut ko atradām, jo visu laiku bija jāvaktē divgadnieks, kam sēņošana nebija pa prātam. Bet tam ir arī sava laba puse- mazāk sēnes bija jātīra :) Kā man patīk sēņot- tikpat daudz man riebjas tās tīrīt. Bet nu par tēmu runājot, man ļoti garšo maizītes ar avokado, viegli apceptām gailenēm un parmezāna sieru. Tik vienkārši un ļoti gardi. Gāju soli tālāk un pagatavoju meža sēņu pastēti, ko smērēt uz maizītēm (t.i. rīsu galetēm, jo maizi nelietoju uzturā) no rīta. Īpaši gardas tās sanāk ar tomāta gabaliņu un parmezāna skaidiņām.



Recepte būs uz aci. Vienu lielu sīpolu sagriezu un apcepu eļļā ar divām ķiploku daiviņām līdz tie kļuva zeltaini, pievienoju iepriekš novārītas sēnes (man bija gailenes, podiņi, beciņas), dažus timiāna zariņus, sāli, piparus un cepu uz nelielas uguns vēl 10 minūtes. Nedaudz atdzisušas sēnes sablenderēju. Pastēti var smērēt uz maizītēm, bet var arī ietīt omletē, piemēram. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

4 komentāri

  1. EI! Kā zinādama šodien beidzot izskatu visus savus iemīļotos blogus. :) Vakar izvārīju sēnes, un nu tās būs arī izmērcētas.. Domāju, ko lai ar tām iesāk. Nolēmu, ka nekas cits neatlikts, kā fiksi iemarinēt, bet nē - tagad es taisīšu pastēti. Tūlīt pat! :)

    AtbildētDzēst
  2. Starpcitu - sveicu ar atgriešanos. Biju pēc Tevis sailgojusies.

    Man gan tagad pašai bez-fotoaparata periods, brīžiem, kad izdodas kaut ko tik skaisti pasniegt, tā pietrūkst bildes :D

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, Ilzīt :) Sajūtas, ka būtu no gara atvaļinājuma atgriezusies. Dators pilns ar bildēm, tik receptes jāraksta.

    bet Tavas receptes arī bez bildēm ir ļoti garšīgas :)

    P.S. vai kāds zina, kāpēc nevaru rakstīt komentārus ar savu google profilu?

    AtbildētDzēst