Ābolu crème brulée

00:26

Vai bijāt šodien ābolu festivālā? Āboli tur tika tirgoti, spiesti sulā, degustēti, zīmēti, ripināti, tie bija visur. Āboli bija arī manā crème brulée, kas klasiski tiek pagatavots ar vaniļu. Bet vienkārši vaniļa ir garlaicīgi, vai ne? Kāpēc nevar pievienot ābolus, es nodomāju. Un pievienoju. Un sanāca. Un tas bija ļoti gardi. Patiesi.



Vajadzēs (6 porcijām):

4 olu dzeltenumi
200 ml saldā krējuma 35%
1 ēd.k. cukura
350 ml ābolu biezeņa
brūnais cukurs, kanēlis


Pagatavošana:

Pagatavo ābolu biezeni. Šis biezeņa daudzums man sanāca no 500g ābolu. Ābolus iztīrīju no sēkliņām un ar visu mizu cepu mikroviļņu krāsnī kādas 5 minūtes. Kad āboli atdzisa, izberzu tos caur sietu.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru līdz cukura graudiņi izkusīs. Olu dzeltenumiem pievieno saldo krējumu un ābolu biezeni. Sadali krēma masu pa porciju trauciņiem, trauciņus liec dziļā traukā, kurā pielej siltu ūdeni pāris centimetru augstumā. Krēmu cep 1 stundu 150 grādos, tad pilnībā atdzesē.

Tikko izņemts no cepeškrāsns krēms ir pašķidrs, bet atdzesēts tas sacietēs. Klasiskas karameļu kārtas pagatavošanai pārkaisi krēmu ar kanēļa šķipsniņu un pustējkaroti brūnā cukura. Cukuru sadedzini vai nu zem grila, vai ar speciālu degli. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri