Liellopa sautējums ar ābolu sulu

00:03

Man ļoti garšo liellopa gaļa un no savas pieredzes varu teikt, ka tā vai nu jāgatavo ļoti ātri (piem., kā stir-fry, steiks), vai arī jāsautē ilgāku laiku. Man patīk abi varianti, arī no rozā gaļas neatteikšos, bet biežāk sanāk gatavot tieši otro variantu. Galvenais iemesls kāpēc - tā var pagatavot vakariņas vairākām dienām un izbrīvēt sev kādu vakaru. Liellopu esmu sautējusi gan vīnā, gan alū, gan vienkārši buljonā, bet šoreiz piedāvāju pagatavot to ābolu sulā. Pašu spiestā ābolu sulā, kas nav saldināta un pietiekoši skāba. Jo tagad taču ābolu laiks.



Vajadzēs:
700 g liellopa gaļas mīkstuma (antrekots)
500 g sīpolu
1 tase svaigi spiestās ābolu sulas
1 tase liellopa buljona (vai karsta ūdens)
200 ml saldā krējuma 10%
1 ēd.k. koriandra sēklu
sāls
melnie pipari
eļļa


Pagatavošana:

Sīpolus sagriez pusripiņās un apcep eļļā līdz tie kļūs zeltaini, karamelizēsies. Saliec sīpolus katlā, ko drīkst likt cepeškrāsnī. Liellopa gaļu sagriez porciju gabalos un apcep nelielās porcijās nelielā eļļas daudzumā. Nelielās porcijās, jo tad karstums tiek gaļai klāt vienmērīgi un tā nesāks atsuloties un sautēties jau uz pannas. Apceptu gaļu liec klāt pie sīpoliem.

Viss, kas paliek uz pannas pēc gaļas apcepšanas, mums noderēs. Aplej pannu ar buljonu vai ūdeni, ļauj tam uzvārīties lai visi labumi pāriet buljonā. Aplej gaļu ar buljonu un ābolu sulu, pievieno sāli, melnos piparus un viegli sasmalcinātas koriandra sēklas.

Katliņam ar gaļu uzliec virsū vāku un aizmirsti to iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz pāris stundām. Gaļa būs gatava, kad tā viegli sadalīsies gabaliņos. Pusstundu pirms beigām pielej sautējumam saldo krējumu, lai treknāk un garšīgāk (joks, vienkārši lai garšīgāk). Pasniedz ar rīsiem, griķiem, makaroniem, kartupeļiem vai polentu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  2. Piekrītu, bilde nav izdevusies, jo fotogrāfēju vēlā vakarā virtuvē, kurā sienas nokrāsotas dzeltenajā krāsā. Bet šis nav arī fotoblogs un es tikai mācos apieties ar fotoaparātu.

    Nākošreiz varat arī parakstītes, neapēdīšu un būšu priecīga par konstruktīvu kritiku :)

    Veiksmi!

    AtbildētDzēst