Vistu akniņas ar sīpolu džemu

00:07

Neesmu nekāda liela subproduktu cienītāja. Visbiežāk gatavoju vistas aknu pastēti ar konjaku un garšvielām, liellopa mēli varu apēst, bet visas tās sirsniņas, mādziņas un pārējās iekšiņas neizraisa man nekādu apetīti. Runājot par aknām, visvairāk man nepatīk kad tās pārapstrādā- aknu plācenīši, aknu tortes ar majonēzi vai aknu stroganovs miltu mērcē- no tām pāri nekas nepaliek. Aknas jācep tikai tik daudz lai tās nekļūst pelēkas un sausas (ja runājam par vistu un cūku aknām), bet liellopa un teļa aknas var palikt arī rozā. Un šādi apceptas aknas piedāvāju pasniegt ar sīpolu džemu.



Vajadzēs:

300 g vistu akniņu
sāls
pipari
50 g konjaka
500 g sīpolu

eļļa
sviests
1 ēd.k. brūnā cukura
1/2 tējk. sāls
balzamiko etiķis


Pagatavošana:

Vispirms pagatavosim sīpolu džemu. Sīpolus sagriež pusriņķos un apcep eļļas un sviesta maisījumā uz nelielas uguns. Cep tik ilgi kamēr tie paliks zeltaini, iepriekš pārkaisi brūno cukuru- tā sīpoli ātrāk karamelizēsies. Beigās sīpoliem pievieno sāli, melnos piparus un pāris ēdamkarotes balzamiko etiķa. Etiķa daudzumu iepriekš grūti noteikt, jo etiķa saldums un skābums variējas atkarībā no tā kvalitātes, vecuma un kvalitātes.

Kad sīpolu džems gatavs, eļļā ātri apcep akniņas ar sāli un pipariem, beigās pievienojot nedaudz konjaka. Akniņas pasniedz ar sīpolu džemu un čiabattas maizes šķēli. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri