Sērkociņi

13:30

Ar šiem sērkociņiem nevar apdedzināties, tos nevajag slēpt no bērniem, tieši otrādi- tie ir kā domāti bērnu spēlēm, rotaļām un arī našķiem. Kāpēc tā? Jo tie ir mandeļu cepumi. Vienkārša recepte, kas man nav līdz galam padevusies- iebēru visus miltus vienā laidā un mīkla sanāca pārāk cieta. Caur konditorejas maisu izspiest mīklu nevarēju un sērkociņus nācies taisīt ar rokām. Nākošreiz gatavojot šos cepumus miltus bēršu pakāpeniski līdz mīklai būs vajadzīga konsistence. Lai kā tur būtu, bet cepumu ideja ir lieliska un es to noteikti vēl atkārtošu.



Vajadzēs:

70 g mandeļu miltu vai smalki samaltu mandeļu
100 g smalka cukura
1 olas dzeltenums
30 g piena
30 g amaretto (var aizvietot ar pienu)
60 g mīksta sviesta
160 g miltu (jāber pakāpeniski, skatoties uz mīklas konsistenci)
1/2 tējk. cepamā pulvera

Rotāšanai:
šokolāde vai
100 g pūdercukura un 2 ēd.k. biešu sulas


Pagatavošana:

Mandeles apcep pannā līdz tās kļūs zeltainas un atdzesē.

Olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru, pienu un amaretto, tad pievieno sviestu un mandeļu miltus. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Tai jābūt tik šķidrai, lai varētu izspiest caur konditorejas maisu.

Konditorejas maisu piepilda ar mīklu un uz cepamā papīra izspiež sērkociņu sagataves. Liec tos ledusskapī uz 30 minūtēm atdziest. Cep cepeškrāsnī 210 grādos 8-10 minūtes.

No pūdercukura uz biešu sulas pagatavo glazūru (es izvēlējos izkausētu šokolādi, bet labāk tomēr glazūra), kurā iemērcē sērkociņa galu un atstāj to izžūt uz cepampapīra.

Nu ko, ceturtā advente jau tuvojas?

Avots: Essen und Trinken

varbūt tev patiks arī šie

1 komentāri