Ābolu mini pīrāgi

10:30

Šajā blogā ir daudz un dažādi deserti - vienkāršāki un sarežģītāki, bet vispopulārākie ir tie elementārie, kad mīkla ir gatava un pildījumā ir pāris sastāvdaļas. Tādi deserti rodas spontāni, kad gribas kaut ko saldu, bet speciāli nekas netika gatavots. Ir atradusies gatavas kārtainās mīklas paciņa, ir āboli no sava dārza un ir šis-tas ledusskapī. Saliekam to visu kopā un top mini āboli pīrāgi. Tāda aritmētika.




Vajadzēs:
1 kārtainās rauga mīklas paciņa (500 g) (izmantoju ICA mīklu ar sviestu, nopērkama RIMI)
500 g ābolu
20 g sviesta
2 ēd.k. brūnā cukura

Drumstalām:
75 g miltu
75 g brūnā cukura
75 g sviesta
1/2 tējk. kanēļa


Pagatavošana:

Mīklas iepakojumu izņem no saldētavas un atstāj ledusskapī uz nakti, lai atlaidinātu.

Cepeškrāsni sakarsē 200 grādus karstu. Ābolus notīri, sagriez nelielos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā ābolus ar brūno cukuru. Cep tik daudz, lai āboli kļūtu mīkstāki, bet vēl turētu formu.

Drumstalu pagatavošanai visērtāk izmantot virtuves kombainu - iepildi visas sastāvdaļas kombaina krūzē, 10 sekundes darba un gatavs. Ja kombaina nav vai slinkums to mazgāt, drumstalas var pagatavot arī ar rokām, kārtīgi saberzējot visas sastāvdaļas ar pirkstiem. Starp citu, kviešu miltus var aizvietot ar citiem - pilngraudu, auzu, griķu. Var papildināt drumstalas ar riekstiem, kokosriekstu skaidiņām vai kādu ogu pulveri. Respektīvi, kas tik būtu ledusskapī un pieliekamajā.

Katru mīklas gabalu sagriez trīs daļās, lai sanāktu 12 mīklas gabali. Katru liec mafinu formiņā. Iepildi katrā formiņā ābolus un uzber drumstalas pa virsu. Cep pīrāgus krāsnī 20-25 minūtes līdz pīrāgi kļūs zeltaini. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri