Bezē kūciņas

10:30

Kamēr macarons ir trendā, visi par tiem jūsmo, ēd, fotogrāfē un rīko gatavošanas meistarklases, mēs esam aizrāvušies ar bezē cepumiņiem. Mūsu bezē nav tikai olu baltums un cukurs, bet arī foršie Absolūts ēd ogu pulveri. Tie piešķir šiem saldiem cepumiem ne tikai garšu, bet arī krāsu un tik vajadzīgo skābumu, lai tie nebūtu pārāk pliekani. Un mēs nestāvam uz vietas, mēs augam un attīstāmies, tāpēc papildinājām mūsu cepumiņus ar piena šokolādi.





25 kūciņām vajadzēs:
3 L izmēra olu baltumi
250 g pūdercukura
2 ēd.k. upeņu pulvera
100 g piena šokolādes


Pagatavošana:

Līdzīgi kā gatavojām brūkleņu bezē, pūdercukuru izsijā caur smalku sietu. Cepeškrāsni sakarsē 80 grādus karstu. Sāc putot olu baltumus. Kad izveidosies gaisīgas putas, pa karotei sāc bērt klāt pūdercukuru. Puto tik ilgi, kamēr merengas masā nebūs gluda, spīdīga, stingra un neturēs labi formu. Beigās uzmanīgi iecilā upeņu pulveri. Pildi merengas masu konditorejas maisā ar uzgali un izspied uz cepampapīra cepumiņus. Cep krāsnī līdz cepumi būs sausi (šoreiz es aizvēru krāsni ciet un sanāca tik pat labi kā ar pavērtu, turklāt arī ātrāk).

Kad cepumi būs gatavi, ūdens peldē izkausē piena šokolādi. Atdzesē to un sagaidi mirkli, kad tā sāks atkal biezēt (ja šokolāde būs pārāk šķidra, cepumi neturēsies kopā). Salīmē cepumu pusītes ar šokolādi. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri