Karbonāra ar kukurūzu

09:30

Veģetārā parodija par karbonāru - tā varētu īsi raksturot šo ēdienu. Ja pazīsti karbonāru kā spageti, kas peld saldā krējuma mērcē ar šķiņķi un sieru, tad zini, ka tā nav īstā karbonāra, bet tās latviskota versija. Īstā karbonāra tradicionāli tiek gatavota ar olu, bekonu, cieto sieru un melnajiem pipariem, nekāda saldā krējuma. Manā variantā bekons ir aizvietots ar kukurūzu un kaltētiem tomātiem. Atkal neīstā karbonāra, bet gavēnim atbilstoša. 





4 porcijām vajadzēs:

300 g pilngraudu pastas (fusilli manā gadījumā)
2 novārītas kukurūzas vālītes
4 kaltēto tomātu pusītes
1 šalotes sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. laima sulas
sāls
svaigi malti melnie pipari
4 olas
50 g cietā siera (parmezāns utml.)


Pagatavošana:

Sakapā smalki sīpolu un ķiplokus, kukurūzas vālītēm nogriez ar nazi graudus, kaltētos tomātus sagriez kubiciņos. Pannā sakarsē olīveļļu un uz mazas liesmas sasautē sīpolus un ķiplokus mīkstus. Liec pannā kaltētos tomātus un kukurūzas graudus, pievieno sāli, piparus un laima sulu. Apcep dārzeņus vēl pāris minūtes un noliec malā.

Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un nogriez liesmu uz vismazāko, lai ūdens pat neburbuļo. Iesit olas pa vienai mazos trauciņos. Ietecini uzmanīgi olas pa vienai ūdenī un vāri 2-3 minūtes līdz olas baltums būs gatavs, Izņem olas no ūdens un nosusini uz papīra dvieļa.

Izvāri pastu sālsūdenī, nolej ūdeni un pievieno kukurūzai. Samaisi pastu ar dārzeņiem un pasniedz ar sarīvētu sieru un olu vārītu bez čaumalas. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri