Tomātu - sarkano lēcu krēmzupa

21:36

Ja Tev ir dārzs, dārzā ir siltumnīcā un siltumnīcā aug tomāti, tad Tu mani ļoti labi sapratīsi - pašlaik mēs tomātus ēdam rītā brokastīs, pusdienās un vakariņās. Tvirtāki un mazāk sulīgi aiziet salātos, bet mīkstāki mērcēs un zupās. Piemēram, šoreiz tapa zupa austrumnieciskās noskaņās - ar sarkanajām lēcām, kokosriekstu pienu un karija garšvielām. Veģetāra, bet sātīga. Noteikti gatavošu vēl.





Vajadzēs:

500 g tomātu
1 burkāns
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
500 ml buljona vai ūdens (plus-mīnus, atkarīgs no tā, cik sulīgi ir tomāti)
200 ml kokosriekstu piena
200 g sarkano lēcu
eļļa (olīveļļa, saulespuķu vai kāda cita augu eļļa)
jūras sāls
1 tējk. karija pastas
skābais krējums pasniegšanai


Pagatavošana:

Sagriez dārziņus šķēlēs. Katlā sakarsē eļļu, apcep vispirms sīpolus zeltainus, tad liec klāt burkānus un beidzot tomātus. Tomāti izdalīs sulu un sāks sautēties, sautē līdz būs mīksti. Pievieno dārzeņiem ķiplokus, kokosriekstu pienu, buljonu, lēcas, sāli un karija pastu. Vari zupu līdz lēcas būs gatavas. Ja zupa sanāk par biezu, pievieno vēl buljonu. Gatavu zupu sablenderē un pasniedz ar karoti skābā krējuma (tas, protams, opcionāli, bet man ļoti garšo pie asiem ēdieniem). Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri