Liellopa vaigi porterī

09:30

Katrs īstais liellopa gaļas cienītājs zina, kas ir vaigi. Un ja vēl nezina, tad es pat apskaužu, jo pirmais kumoss un pārsteigums vēl ir priekšā. Neticami mīksta gaļa, to var pārkost ar lupām. Un arī neticami lēta, es joprojām vēl nevaru saprast šo fenomenu. Nav gluži nopērkama uz katra stūra, pēdējā reizē man nācies apiet centrāltirgus gaļas paviljonu vairākas reizes pirms atradu tos. Par veikaliem un mazākiem tirgiem pat nav ko runāt. Un ja paveiksies atrast, no visas sirds iesaku tos izmēģināt. Sautē tos sulā, vīnā, buljonā vai alū - jebkurš variants būs labs. Es izmēģināju šoreiz vaigus ar porteri - tumšo, stipro alu, kas piešķīra mērcei ļoti piesātinātu, bagātīgu garšu. Būtu ēdusi arī bez piedevām, bet piedevas arī bija - polenta ar garšaugiem un sieru. Sagriezta un ātri apcepta. 




6 porcijām vajadzēs:

4 liellopa vaigi
2 sīpoli
1 pētersīļu sākne
3 ķiploka daiviņas
2 seleriju kāti
2 ēd.k. miltu
sāls
svaigi malti melnie pipari
1 rozmarīna zariņš
3 timiāna zariņi
800 ml portera
2 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. ābolu etiķa

Pagatavošana:

Liellopa vaigiem nogriez liekos taukus un katru sagriez 3 daļās. Apviļā vaigus miltos. Katlā sakarsē olīveļļu un apcep vaigus no abām pusēm, lai būtu zeltaini.

Sagriez sīpolus, pētersīļu sākni un seleriju kātus šķēlēs, sakapā ķiplokus. Apcep dārzeņus katlā, kur cepi gaļu. Kad dārzeņi apbrūnināsies, liec gaļu atpakaļ katlā, pievieno sāli, piparus, rozmarīnu un timiānu, pārlej visu ar porteri un liec uz vismazākās liesmas sautēties 5-6 stundas.

Kad gaļa būs mīksta, izņem to no katla, mērci nokasi caur sietu un pārlej atpakaļ katlā. Ielej mērcē ābolu etiķi, novāri to, lai būtu biezāka un atgriez vaigus katlā. Pasniedz ar ceptu polentu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri