Kāpostu salāti ar pīles krūtiņu

23:56

Slātu ideja radās spontāni. Pirmajā janvārī. Kad no svētku galda palika dažādi pārpalikumi, bet nebija idejas, ko ar tiem iesākt. Dažas pīles krūtiņas, nedaudz dārzeņu ledusskapī un vēlēšanās pēc kaut kā pikanta. Izrādījās, ka svaigi kāposti iet ļoti labi ar sojas mērci, čili, ķiplokiem un sezama eļļu, bet viss kopā piestāv labi pagatavotai pīles krūtiņai. Un labi šajā gadījumā nozīmē, ka tā ir izcepta rozā, ir mīksta un nevajag nazi, lai to pārgrieztu. 





6 porcijām vajadzēs:
800 g pīles krūtiņas (2 lielas vai vairākas mazākas)
2 ēd.k. austeru mērces
600 g kāpostu
2 burkāni
1 paprika
1 šalotes sīpols
bunte kinzas
loki
100 g zemesriekstu

Salātu mērcei vajadzēs:
2 ēd.k. saldās čili mērces
3 ēd.k. sojas mērces
1/2 laima sula
1 sakapāts čili
1 tējk. sezama eļļas
2 ēd.k. zemesriekstu eļļas


Pagatavošana:

Pīles krūtiņai nogriez lieko ādu un iegriez ādu pa diagonāli tā, lai veidotos rombu raksts. Negriez dziļi, tikai tauku slāni - tā liekie tauki vislabāk izkausēsies un krūtiņas āda sanāks kraukšķīga. Apsmērē krūtiņas ar austeru mērci un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties. Sakarsē pannu ar 1 ēd.k. augu eļļas un liec krūtiņu ar ādu uz leju, cep, kamēr ādiņa nebūs kraukšķīga. Apgriez pīli otrādi un cep vēl pāris minūtes. Cepšanas laiks ir atkarīgs no gaļas gabalu izmēriem. Mazākas būs gatavas ātri, lielākās var nogatavot cepeškrāsnī 150 grādos līdz 55 grādiem iekšpusē. Kad pīles būs gatava, atstāj to vismaz uz 10 minūtēm, lai nogatavojas un griežot sula netūktu laukā.

Kāpostus sagriez plānās strēmelītēs un paspiež ar rokām, lai tie sāktu suloties. Pievieno strēmelītēs sagrieztus burkānus, papriku un sīpoli, sakapātu kinzu un lokus, grauzdētus zemesriekstus.

Pīles krūtiņu sagriez plānās šķēlēs. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Bļodā liec sagrieztus dārzeņus, sagrieztu pīles krūtiņu un mērci. Sajauc un pasniedz. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri