Vistas nūdeļu zupa Āzijas gaumē

10:01

Man vienmēr nepatika, kad kādam ēdienam izdomā nosaukumu "XXX gaumē" - franču, meksikāņu, spāņu, ķīniešu utt., jo zem šī nosaukuma slēpās parasti majonēze, siers, viss sajaukts un sacepts tā, ka produkta dabisko garšu vairs nevarēja pazīt. Bet šoreiz nevarēju izdomāt citādi, jo vistas nūdeļu zupa tik tiešām sanāca austrumnieciska, ar visām Austrumiem raksturīgām garšvielām. Un, kā jau visi austrumu ēdieni, arī šī zupa gatavojas ātri, ir jāveic tikai nepieciešamie priekšdarbi - jāuzvāra vistas buljons, jāatdala vistas gaļa no kauliem un jāsagriež dārzeņi. Buljonu mēs izvārījām jau vakar, vistas gaļa arī jau gatava, tāpēc ieplāno 20 minūtes laika un ķeries pie lietas!



Vajadzēs:

1 l vistas buljona
vārīta vistas gaļa (pēc garšas, man bija aptuveni 1/4 vistas)
2 cm gara ingvera šķēle
1 citronzāles stiebrs
1/2 čili
50 g loku
3 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. laima sulas
200 g šampinjonu (vēl labāk būtu ar šitaki sēnēm, bet tā ir gaumes un naudas lieta)
100 g plāno rīsu nūdeļu


Pagatavošana:

Katlā uzvāri vistas buljonu. Kamēr vārās, nomizo un sagriez plānās šķēlēs ingvera sākni, bet citronzāli sagriez gareniski uz pusēm un sadauzi resno galu ar naža spalu. Liec ingveru un citronzāli buljonā, noņem katlu no uguns un atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.

Pa to laiku sagriez lokus, šampinjonus šķēlēs, čili piparu ripiņās, vistas gaļu sadali vai sagriez šķēlēs. Kad buljons ievilksies, izņem no tā garšaugus, pievieno sojas mērci un atkal uzvāri. Pēc garšas piekoriģē sojas mērces daudzumu - mana mērce ir gana sāļa, tāpēc pietika ar 3 ēd.k., bet katram ražotājam sojas mērce mēdz garšot atšķirīgi, tāpēc paļaujies uz savu garšas izjūtu.

Liec buljonā šampinjonus, čili un pusi loku. Vāri dārzeņus 2 minūtes, tad pievieno sadalītu vistas gaļu, rīsu nūdeles un laima sulu. Noņem katlu no uguns, atstāj uz 2 minūtēm, lai nūdeles ievilktos, un pasniedz, pārkaisot ar atlikušiem lokiem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri