Vistas zupa ar šampinjoniem un olu

10:07

Kas ir ebreju penicilīns? Labs, kārtīgs vistas buljons! No lauku vistas, dārzeņiem un garšaugiem. Var pagatavot daudz un sasaldēt uz priekšu. Sīpols, burkāns, seleriju kāti, pētersīļu un diļļu kāti - viss nāks lietā. Un vista! Vai vēl labāk - gailis! Noteikti jāņem tāds, kas šai saulē dzīvojis ilgāk un netika uzbarots pa knapi diviem mēnešiem. Ja nezināt kur ņemt, sazinieties ar Rūtu Andersoni no Rītniekiem, buljons no viņas putniem vienmēr iznāk aromātisks un gards. 

Tātad, atliek pāris stundas veltīt vienam gardam buljonam un vakariņu problēma vairākām dienām būs atrisināta. Es laikam nestāstīšu, kā pagatavot buljonu. Liec tik katlā vistu, dārzeņus, garšaugus , aplej ar aukstu ūdeni, uzvāri un tad turi uz vismazākās uguns pāris stundas, lai knapi burbuļo. Izņem vistu, buljonu nokasi, vistas gaļu atdali no kauliem. Sadali uz pusēm un pagatavo divas sildošas, barojošas zupas. Comfort food, tā teikt. 



Vajadzēs:

1 l vistas buljona
1/2 vārītas vistas gaļas
100 g saldētu zirnīšu
300 g šampinjonu
2 olas
bunte pētersīļu
100 g rīsu
sāls
svaigi malti melnie pipari


Pagatavošana:

Katlā uzvāri buljonu. Rīsus kārtīgi noskalo un liec verdošā buljonā, uguni nogriez mazāku. Kamēr rīsi vārās, sagriez šampinjonus šķēlēs, pētersīļus smalki sakapā. Kad rīsi būs jau gandrīz gatavi, pievieno zupai zirnīšus un šampinjonus. 

Atsevišķā bļodiņā iesit olas un viegli ar dakšu samaisi (lai baltums un dzeltenums paliek nesajaukti). Visu laiku maisot zupu, lēnām ielej olu masu, pievieno vistas gaļu, visas garšvielas un pētersīļus. Sagaidi pirmo burbuli un noņem zupu no uguns. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri