Pasta ar ziedkāpostiem

09:54

Zinu, ka ne visiem garšo ziedkāposti to specifikas smaržas dēļ. Tie sāk smaržot pēc grīdlupatas, ja tiek pārvārīti līdz pļuras konsistencei. Tāpēc, gatavojot tos, svarīgi ir noķert brīdi, kad apstāties un nogriezt uguni, lai tie paliktu viegli kraukšķīgi. Šādi kāposti labi iederēsies pie pastas, kopā ar saulē kaltētajiem tomātiem, olīvām un zemesriekstiem. Protams, šīs visas sastāvdaļas varētu samalt sarkanā pesto mērcē un sajaukt ar pastu un kāpostiem, bet man labāk patīk redzēt un sajust uz zoba katru komponenti. 




4 porcijām vajadzēs:

300 g pilngraudu pastas
300 g ziedkāpostu
8 kaltēto tomātu eļļā pusītes (ja tomāti ir vienkārši kaltēti, tos pirms gatavošanas aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm)
1 ķiploka daiviņa
100 g zemesriekstu
50 g loku
50 g kalamata olīvu (kauliņš izņemts un sagrieztas uz pusēm)
50 g cietā siera (parmezāns un līdzīgi sieri)
1 ēd.k. laima sulas
4 ēd.k. olīveļļas
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari


Pagatavošana:

Lielā katlā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāri. Ieber ūdenī pastu un vāri līdz gatavībai. Nolej ūdeni, iemaisi pastā 1 ēd.k. olīveļļas. Pilngraudu pastas vietā droši var izmantot arī parasto - tā ir gaumes lieta (bet pilngraudu skaitās veselīgāka!).

Ziedkāpostu noskalo un sadali pa ziedkopām. Pannā sakarsē 1 ēd.k. olīveļļas un apcep tajā ziedkāpostus uz nelielas uguns zem vāka. Beigās uzber kāpostiem sāli un piparus pēc garšas. Gataviem kāpostiem jābūt nedaudz kraukšķīgiem un nekādā gadījumā ne izjukušiem. Sausā pannā apgrauzdē zemesriekstus, lai tiek kļūtu zeltaini.

Sagatavo lielu bļodu, kurā tiks sajaukta pasta ar piedevām. Kaltētos tomātus nosusini, sagriez smalkās strēmelītēs un liec bļodā. Turpat iespied ķiploka daiviņu, pievieno olīvas, sarīvētu sieru, laima sulu, 2 ēd.k. olīveļļas, sāli un piparus. Liec bļodā gatavus ziedkāpostus, zemesriekstus un samaisi. Beigās pievieno pastu un sagrieztus lokus. Var pasniegt gan siltu, gan kā aukstus salātus. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri