Siltie siļķu salāti

09:53

Ideja šīm vakariņām nāca spontāni. Vispirms nopirku siļķi un tad sāku domāt, ko ar to iesākt. Siļķe ar kartupeļiem un biezpienu ir garšīgi, bet garlaicīgi. Jo man taču projekts - katru dienu kaut kas jauns, interesants, ko varētu arī blogā nopublicēt. Šaubos, ka kartupeļi ar biezpienu un siļķi būs kādam interesanti. Tad atcerējos par Nicas salātiem - tuncis, ola, dārzeņi, olīvas, pupiņas, kartupeļi. Palaboju, pielāgoju sezonai un ledusskapja saturam un tā tapa šie siltie siļķu salāti, ar kartupeļiem, zaļajām pupiņas, ātri apceptu papriku un sarkanajiem sīpoliem. 




4 porcijām vajadzēs:

400 g kartupeļu
400 g zaļo pupiņu (saldētas, jo nav sezona)
1 paprika
1 sarkanais sīpols
2 ēd.k. balzamiko etiķa
4 ēd.k. olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
1/2 buntes kinzas
200 g mazsālītās siļķes filejas


Pagatavošana:

Kartupeļus izvāri ar mizu, nedaudz atdzesē un nomizo. Katlā uzvāri sālsūdeni, liec tajā zaļās pupiņas un vāri pāris minūtes, lai tās vairs nebūtu stingras, bet paliktu viegli kraukšķīgas. Nolej ūdeni un nedaudz atdzesē pupiņas.

Sagriez papriku 2x2 cm lielos kubiciņos, ķiplokus šķēlēs. Pannā sakarsē 1 ēd.k. olīveļļas un apcep papriku ar ķiplokiem, šķipsniņu sāls un pipariem no visām pusēm.

Sagriez sīpolu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Pārlej sīpolus ar balzamiko etiķi, 3 ēd.k. olīveļļas, uzber sāli un piparus un samaisi, pievieno zaļās pupiņas. Sagriez siļķu filejas plānās šķēlēs. Salātu bļodā sagriez kartupeļus 5 mm biezās šķēlēs. Pievieno kartupeļiem zaļās pupiņas ar sīpoliem, apceptu papriku un siļķes fileju. Samaisi un pārkaisi salātus ar sakapātu kinzu (kinzas vietā droši var izmantot dilles vai pētersīļus). Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri