Gunbao vista

10:47

Atlikušas vien pāris dienas līdz ķīniešu Jaunajam gadam, ko svinēs jau 8.februārī, tāpēc nedēļas ēdienkartē neiztikt bez kāda ķīniešu ēdiena. Lai cik man garšotu "ķīnieši", bet bieži tos negatavoju, jo daudz tiek fritēts un gatavots eļļā. Taču sestdienas vakarā drīkst visu! Piemēram, vistas šķiņķīšus ar papriku un zemesriekstiem. Tradicionāli gunbao vistas ir gana asa pateicoties īpašajai čili pastai, kas nav atrodama mūsu veikalos, tāpēc es asumam izmantoju sriracha mērci, kuras pamatā ir tie paši sarkanie čili. Pārējās sastāvdaļas gan ir viegli nopērkamas lielveikalos.




4 porcijām vajadzēs:

Vistai un marinādei:
700 g vistas šķiņķīšu bez kauliem un ādas
2 ēd.k. sojas mērces
2 ēd.k. laima sulas
2 ēd.k. kukurūzas cietes
1 olas baltums
šķipsniņa jūras sāls
šķipsniņa maltu melno piparu

Vokam:
2 zaļas paprikas
100 g zemesriekstu
2 mazi vai 1 liels sīpols
4 ķiploka daiviņas
2 čili
3 cm garš ingvera gabaliņš
4 ēd.k. augu eļļas (kukurūzas, zemesriekstu)

Mērcei:
1 ēd.k. kukurūzas cietes
2 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. austeru mērces
2 ēd.k. rīsu etiķa
1 ēd.k. brūnā cukura
250 ml ūdens
1 tējk. sriracha mērces (čili mērce) - pēc garšas
1 tējk. sezama eļļas (labāk izmantot grauzdētu sēklu eļļu, ar izteiktu aromātu)


Pagatavošana:

Sagriez vistas šķiņķīšus lielos, 2x2 cm gabalos. Liec bļodā šķiņķīšus, sojas mērci, laima sulu, olas baltumu, kukurūzas cieti, sāli un piparus, samaisi un atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.

Kamēr vista marinējas, sagriez papriku palielos gabalos, sīpolus, čili, ingveru un ķiplokus smalki sakapā. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Zemesriekstus apgrauzdē.

Vokā vai lielā katlā sakarsē augu eļļu un apcep vistas gabaliņus no visām pusēm. Labāk to darīt 2 vai 3 tūrēs, lai gabaliņi ātrāk būtu gatavi un nesasautētos. Izņem gatavu vistu no eļļas un nosusini uz virtuves salvetes. Kad vista būs gatava, ātri apcep paprikas gabaliņus no visām pusēm. Izņem papriku no voka un noliec malā.

Liec vokā sakapātus sīpolus, čili, ķiplokus, ingveru un apcep tos līdz mīksti. Ielej vokā mērci un maisi līdz sabiezēs. Ja mērce kļūst pārāk bieza, pielej vēl ūdeni klāt. Ja mērce par šķidru, pavāri to uz lielas uguns, lai sabiezē līdz bieza ķīseļa konsistencei. Liec vokā vistas gaļu, zemesriekstus un papriku, samaisi. Pasniedz gunbao vistu ar kinzu un rīsiem. Labu apetīti!


Iedvesmu guvu šeit

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri