Mencas frikadeles karija mērcē

09:30

Indijas virtuve ir garšām un krāsām bagāta, vislabāk no tās mēs pazīstam kariju - pikanto mērci, kurā tiek sautēti dārzeņi, gaļa, zivs vai jūras veltes. Kariji dalās trīs kategorijās pēc to krāsas: sarkanais, dzeltenais un zaļais. Katrs ir raksturīgs savam Āzijas reģionam. Mēs, savukārt, pateicoties lielveikalu piedāvājumam, pazīstam tieši dzelteno, kas pulvera veidā ir pieejams teju visur. Ideāli, protams, būtu gatavot karija mērci no nulles, no svaigiem garšaugiem un garšvielām, bet jārēķinās ar realitāti - darba dienas vakarā ēdienam jābūt ātri pagatavojamam. Tāpēc es izvēlos kā alternatīvu karija pastu, kurā garšvielas ir sasmalcinātas svaigā veidā un iekonservētas eļļā. Šovakar karija mērcē tiks pagatavoti ziedkāposti un maigas mencas frikadelītes, kas lieliski kontrastēs ar pikantu karija mērci. Man ļoti patīk izmantot pikantos ēdienos svaigus tomātus, kas atsvaidzina garšas. Kaut arī nav sezona, mazie ķiršu tomātiņi šeit ir īstajā vietā.




4 porcijām vajadzēs:

Mencas frikadelēm:
400 g mencas smalkmasas (vislabāk man patīk Oscar's Fish produkcija)
1 ola
4 ēd.k. auzu miltu
jūras sāls
1 ķiploka daiviņa
diļļu kāti buljonam

Karijam:
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
3 cm garš ingvera gabaliņš
2 ēd.k. augu eļļas
400 g ziedkāpostu
250 g ķiršu tomātu
100 g saldētu zaļo zirnīšu
400 ml kokosriekstu piena
1 ēd.k. karija pastas (vai karija pulveris)
jūras sāls pēc garšas
koriandra zaļumi (kinza)


Pagatavošana:

Vispirms pagatavo frikadeļu masu. Sajauc bļodā mencas smalkmasu, pievieno tai olu, auzu miltus, sāli un saspiestu ķiploka daiviņu. Izveido mazas frikadelītes valrieksta lielumā. Katlā uzvāri 1 litru ūdens, pievieno šķipsniņu sāls un diļļu kātus. Liec verdošā buljonā frikadelītes un vāri pāris minūtes. Izņem gatavas frikadeles no buljona, bet buljonu saglabā.

Sadali ziedkāpostu rozetēs, tomātus sagriez uz pusēm, bet kinzu sakapā. Sīpolu, ingveru un ķiploku smalki sakapā. Katlā sakarsē eļļu un viegli apcep dārzeņus, lai paliek mīksti. Pievieno dārzeņiem karija pastu, kokosriekstu pienu un šķipsniņu sāls. Kad uzmetīs burbuli, liec mērcē ziedkāpostus un vāri uz nelielas uguns līdz kāposti kļūs mīkstāki. Liec mērcē tomātus, zirnīšus un frikadeles, pielej nedaudz buljona, lai frikadelēs būtu pilnībā mērcē un vāri 5 minūtes līdz frikadeles ir gatavas. Pasniedz kariju ar rīsiem un kinzu.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri